Af - 09/12-16 17:30

Slut med lange køer: Nu åbner tech-gigant fremtidens supermarkedSlut med lange køer: Nu åbner tech-gigant fremtidens supermarked

I Amazons nye supermarked tager du bare dine varer og går igen. Betalingen sker helt automatisk.

Herover kan du få et indblik i, hvordan det er at handle ind hos Amazon Go. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Flere danske supermarkeder har i de seneste år forsøgt at gøre lange køer til fortid ved at introducere ‘scan-selv-kasser’, hvor kunderne selv scanner og betaler for sine varer.

Men som mange nok har bemærket, så er det ikke et rigtigt kø-løst system. Ofte er der kø til apparaterne, og ofte er der et eller andet galt, så man alligevel skal have fat i en medarbejder for at fortsætte.

Så vildt bliver det at gå i seng med sex-robotter
Så vildt bliver det at gå i seng med sex-robotter

Men nu lover Amazon, at den tid snart er forbi. Den amerikanske tech-gigant er således på vej med ‘fremtidens supermarked’ - et fuldstændig kø-løst koncept, hvor kunden simpelthen bare går ind, tager sine varer fra hylderne og går ud igen. Og butikken åbner allerede om få måneder.

- For fire år siden begyndte vi at tænke: ‘hvordan ville indkøb se ud, hvis du kunne gå ind i en forretning, tage hvad du vil have og bare gå igen?, lyder det i en video, som Amazon har uploadet.

- Hvad nu hvis vi kan inkorporere den mest avancerede kunstige intelligens ind i selve butikken, så du aldrig skal vente i kø? Ingen køer, ingen kasseapparater. Velkommen til Amazon Go.

I Amazon Go kommer man ind ved at scanne en stregkode i Amazons egen app ved indgangen. Herefter tager man blot sine varer ned fra hylderne, hvorpå de automatisk bliver registreret til din Amazon-bruger. Når du forlader butikken igen, sker betalingen således også automatisk.

I disse byer får Netto nu døgnåbent
I disse byer får Netto nu døgnåbent

Systemet kan sågar også registrere, hvis du ombestemmer dig og putter en vare tilbage på hylden, så du ikke kommer til at betale for noget, du ikke tager med dig, lover Amazon, der kalder det for ‘Bare Gå Ud-teknologi’.

- Vores kasseløse indkøbsoplevelse er blevet gjort mulig ved hjælp af de samme typer teknologi, der bliver brugt i selvkørende biler: computer-vision, sensor-fusion og dyb indlæring. Vores Bare Gå Ud-teknologi registrerer automatisk, når produkter bliver taget fra eller sat tilbage på hylderne og holder styr på dem i en virtuel indkøbskurv.

- Når du er færdig med at handle ind, kan du bare forlade butikken. Kort efter opkræver vi pengene på din Amazon-konto og sender dig en kvittering, skriver Amazon på sin hjemmeside.

I fremtidens supermarked kan du besøg vinplantagen inden du køber vinen
I fremtidens supermarked kan du besøg vinplantagen inden du køber vinen

Butikken kommer til at byde på dagligvarer som brød, mælk og ost, mens der også vil være færdige retter til alle dagens måltider. Den første butik ligger i Seattle i Washington, USA, og den er allerede nu åben i en beta-udgave for Amazons ansatte. Den åbner efter planen for offentligheden i starten af 2017.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Indgangen til Pusher Street blokeret...
bt.dk
Kendt tv-ekspert boede på krisecenter...
bt.dk
Bendtner udstilles og revses: 'Han...
bt.dk
Forkrampethed, rutinemangel eller...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx