Af - 20/10-16 12:32

Dette fantastiske billede går verden rundt: Hunden udfører et mirakelDette fantastiske billede går verden rundt: Hunden udfører et mirakel

"Jeg har aldrig oplevet et øjeblik som dette," skriver moderen om billedet her. Dansk hunde-instruktør genkender effekten.

storybild

Det rørende foto er gået verden rundt takket være Facebook. (Billede: Paws 4 ability)

Et rørende Facebook-opslag går i øjeblikket verden rundt. Det viser en fem år gammel dreng med autisme ligge helt tryg og rolig op ad hunden Tornado. Billedet er taget første dag, drengen møder servicehunden.

Moderen skriver på Facebook:

"Ser du dette øjeblik? Jeg har aldrig oplevet et øjeblik som dette," lyder de første linjer af opslaget, som moderen på billedet har skrevet.

Familien har ventet i to år på hunden Tornado.

"Billedet her fanger ansigtet på en mor, som ser hendes barn, som hun ikke kan kramme, bade, klæde på, kæle med og røre frit, ligge op ad hans nye servicehund af sin egen frie vilje, med et meningsfuldt, uudtalt bånd."

"Det her er ansigtet på en mor, som har set sin søn opleve utallige fejlslagne forsøg på sociale relationer på legepladsen i et forsøg på at få en ven. Bare en eller anden form for ven eller forbindelse."

Hun beskriver, hvordan hun har siddet med den grædende dreng om natten, fordi han ikke har kunnet have et bånd til nogen udenfor familien, uanset hvor hårdt han har arbejdet for det.

Moderen slutter med at skrive, at hun ikke kan sætte ord på følelsen af at græde af en helt anden grund, end hun plejer, når hun tidligere har mødt nederlag med sønnen.

"På en eller anden måde, på grund af det her, på grund af Tornado, ved jeg, at alt kommer til at være okay."

Hundens effekt på drengen kommer på ingen måde bag på Hanne Troensegaard, der er instruktør i Servicehundeforeningen, en nonprofit organisation der med specialtrænede hunde hjælper mennesker med fysiske og psykiske handicap.

- Vi har set resultater med de her autistiske børn, som vi slet ikke havde drømt om. Børnene har ofte været igennem mange forskellige, hårde behandlingsformer, men det er de firbenede, der kan noget, vi ikke kan, siger Hanne Troensegaard.

De særlige hunde er nemlig dygtige til at tilpasse sig og give en ro.

- De udfører mirakler, siger Hanne Troensegaard, der med egne ord har et væld af solskinshistorier om servicehundenes indsats.

- Jeg har set børn med autisme og svær angst, der ikke tør gå alene, ikke tør gå i skole. Men når der kommer en hund i familien, kan forældrene ikke kende børnene. De bliver mere udadvendte, mere empatiske, bedre til at læse hunde- og menneske-opførsel, de tør færdes uden forældrene, siger hun.

Et eksempel er blandt andet en dreng med autisme, der kunne komme på efterskole og ikke behøvede at tage medicin. Fordi hunden gav ham tryghed.

- Fra at have børn, der ikke tør gå så meget som to meter på gaden uden deres forældre, har vi set børn tage offentlige transportmidler. Vi har set børn, der ikke kunne sove uden forældrene ved siden af, der så kan sove alene, hvis hunden er der. Der er så mange fantastiske historier.

Hanne Troensegaard understreger, at servicehunde ikke kan hjælpe alle børn med autisme, da det har størst effekt på børn med interesse for hunde. Børnene får et særligt træningsprogram, som de skal følge. Og det giver børnene en tiltrængt succesoplevelse.

- Hundene giver dem en mening med livet, siger Hanne Troensegaard.

Det tager et år at forme en hund, så den kan gøre nytte i Servicehundeforeningen. Som hvalp kommer hunden i en særlig værtsfamilie, der lærer den nogle principper. Når hunden er seks måneder, begynder træningen. Og når hunden er omkring et år gammel, er den klar til at hjælpe. I øjeblikket har foreningen samarbejde med 12 kommuner, der bevilger servicehunde til blandt andre veteraner med posttraumatisk stress syndrom og psykisk syge

Se opslaget her:

LÆS OGSÅ: Mor deler rørende oplevelse: Derfor ville min søn have TO madpakker med i skole

LÆS OGSÅ: Rørende enkel metode: Sådan redder hun sit barns liv

LÆS OGSÅ: Hendes mand døde pludseligt - få måneder efter fandt hun smuk skjult besked fra ham

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx