Af Ritzau - 31/10-16 07:40; Opdateret: 31/10-16 10:38

Tyrkisk politi anholder redaktør for regeringskritisk avisTyrkisk politi anholder redaktør for regeringskritisk avis

Tyrkiet har udstedt 13 arrestordrer på ansatte på avisen Cumhuriyet, som beskyldes for Gülen-link.

storybild

Tyrkisk politi har mandag tilbageholdt chefredaktøren for den regeringskritiske avis Cumhuriyet, skriver tyrkiske statsmedier. (Billede: Scanpix/Ozan Kose)

Politi i Tyrkiet har mandag anholdt chefredaktøren på avisen Cumhuriyet.

Politiet har udstedt arrestordrer på i alt 13 journalister og ledere på det regeringskritiske blad. Blandt dem altså chefredaktør Murat Sabuncu.

Ifølge tyrkisk CNN er en af avisens skribenter allerede blevet anholdt i Ankara.

Avisen Yeni Safak skriver, at arrestordrerne er udstedt, fordi de 13 bliver efterforsket for en formodet tilknytning til Fethullah Gülen.

Prædikanten står ifølge den tyrkiske regering bag et mislykket kupforsøg i juli.

Cumhuriyets tidligere redaktør Can Dündar er blevet idømt seks års fængsel for at afsløre statshemmeligheder om blandt andet Tyrkiets militære aktioner i Syrien.

Flere end 100 nyhedsmedier er blevet lukket ned de seneste måneder. Der har været nødretstilstand i Tyrkiet siden det mislykkede kup 15. juli.

Titusinder af ansatte i staten er blevet suspenderet, fyret eller anholdt. Mange journalister er allerede fjernet fra deres job.

Fonden bag Cumhuriyet er også under mistanke for at have bånd til PKK, som er Tyrkiets anden store fjende i øjeblikket.

For et år siden - og længe før kuppet - blev to tyrkiske redaktører på Cumhuriyet anholdt og fængslet. Det blev mødt af international fordømmelse.

Can Dündar og Erdem Gül blev anholdt for at have offentliggjort en video, der angiveligt viser, hvordan Tyrkiet hjælper med at sende våben ind i nabolandet Syrien.

De to redaktører blev tiltalt for at skaffe sig og afsløre statshemmeligheder.

De blev også tiltalt for "med vold" at ville "omstyrte den tyrkiske regering" og for at "støtte en væbnet terrororganisation".

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx