Af - 14/05-15 20:12; Opdateret: 14/05-15 20:32

TV: Sverige skræmmer russiske ubåde væk med 'homopropaganda'TV: Sverige skræmmer russiske ubåde væk med 'homopropaganda'

En svensk forening har fundet på en sjov - og i den grad anderledes - måde at byde russiske ubåde velkommen i svensk farvand.

Operation The Singing Sailor from Swedish Peace on Vimeo.

Svensk Fredsforening har fundet på en kærlig ting, der skal sætte debatten i gang om de russiske ubåde i svensk hav. Foreningen er trætte af, at der skal bruges flere penge på militæret, så de kan undersøge, om russerne er på deres territorium.

Derfor har de nedsat skilte i havbunden, som de kalder den 'Den Syngende Sømand'. Skiltet udsender en morsekode, som alle ubåde modtager, hvis de kommer i nærheden af det. Koden lyder: 'Denne vej hvis du er bøsse'.

FOTO: Se hvordan Wien hylder homoseksuelle inden Eurovision
FOTO: Se hvordan Wien hylder homoseksuelle inden Eurovision

Skiltet er desuden en syngende sømand i underbukser og matroshat, hvor der står: 'Velkommen til Sverige. Bøsse siden 1944'. En reference til, at det var i 1944, at homoseksualitet blev lovliggjort i Sverige.

Foreningen ønsker at sende et budskab om, at kærlighed og tolerance er den rigtige vej til fred i verden. Skiltet er netop både en kommentar til ubåds-uenighederne mellem de to lande, men også til Ruslands intolerance mod homoseksuelle.

Rusland har i 2013 gjort det ulovligt at videregive 'homopropaganda' i landet, hvilket store dele af den vestlige verden har fordømt, fordi det blev set som en reel lov mod homoseksualitet i landet.

Lesbisk par mødte russisk homohader: Sådan fik de ham ned med nakken
Lesbisk par mødte russisk homohader: Sådan fik de ham ned med nakken

Få mere viden om skiltet i videoen øverst i artiklen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pornostjerne stod frem med påstande...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx