Af - 14/05-15 20:12; Opdateret: 14/05-15 20:32

TV: Sverige skræmmer russiske ubåde væk med 'homopropaganda'TV: Sverige skræmmer russiske ubåde væk med 'homopropaganda'

En svensk forening har fundet på en sjov - og i den grad anderledes - måde at byde russiske ubåde velkommen i svensk farvand.

Operation The Singing Sailor from Swedish Peace on Vimeo.

Svensk Fredsforening har fundet på en kærlig ting, der skal sætte debatten i gang om de russiske ubåde i svensk hav. Foreningen er trætte af, at der skal bruges flere penge på militæret, så de kan undersøge, om russerne er på deres territorium.

Derfor har de nedsat skilte i havbunden, som de kalder den 'Den Syngende Sømand'. Skiltet udsender en morsekode, som alle ubåde modtager, hvis de kommer i nærheden af det. Koden lyder: 'Denne vej hvis du er bøsse'.

FOTO: Se hvordan Wien hylder homoseksuelle inden Eurovision
FOTO: Se hvordan Wien hylder homoseksuelle inden Eurovision

Skiltet er desuden en syngende sømand i underbukser og matroshat, hvor der står: 'Velkommen til Sverige. Bøsse siden 1944'. En reference til, at det var i 1944, at homoseksualitet blev lovliggjort i Sverige.

Foreningen ønsker at sende et budskab om, at kærlighed og tolerance er den rigtige vej til fred i verden. Skiltet er netop både en kommentar til ubåds-uenighederne mellem de to lande, men også til Ruslands intolerance mod homoseksuelle.

Rusland har i 2013 gjort det ulovligt at videregive 'homopropaganda' i landet, hvilket store dele af den vestlige verden har fordømt, fordi det blev set som en reel lov mod homoseksualitet i landet.

Lesbisk par mødte russisk homohader: Sådan fik de ham ned med nakken
Lesbisk par mødte russisk homohader: Sådan fik de ham ned med nakken

Få mere viden om skiltet i videoen øverst i artiklen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx