Af - 26/05-14 22:27

Senator hiver bombe frem i parlamentetSenator hiver bombe frem i parlamentet

En australsk politiker brugte en særdeles illustrativ metode til at fremkalde nye sikkerhedsregler i parlamentsbygningen.

Den liberale senator Bill Heffernan er så utilfreds med sikkerheden i det australske parlament, at han i dag smuglede en falsk rørbombe med ind til en høring for at illustrere det lave sikkerhedsniveau.

Efterladt kuffert i Greve gemte på benzin og elektronik
Efterladt kuffert i Greve gemte på benzin og elektronik

Han hev 'bomben' og en elektronisk detonatorenhed frem, mens han var ved at advokere for, at sikkerheden i parlamentet skal sættes op.

- For at demonstrere det, har jeg taget denne rørbombe med … Da jeg var dreng, sprængte vi træstubber i luften på min gård, fortalte han, mens han uddybende forklarede, hvilke ingredienser der skal til for at lave en effektiv bombe.

18-årig dømt for bombetrussel mod Slagelse Gymnasium
18-årig dømt for bombetrussel mod Slagelse Gymnasium

- Vi kunne bombe træer på størrelse med parlamentsbygningen væk fra jorden … Lige nu er der ikke noget der stopper folk i at tage de samme ingredienser herind over en længere periode, understregede Bill Heffernan i høringen.

Protesten kommer efter en ny lovgivning, der betyder, at medlemmer og ansatte af parlamentet - samt deres familie og gæster - kan vade ind i bygningen uden at gå igennem et sikkerhedstjek.

Fem personer dømt for terrorplan mod Formel 1
Fem personer dømt for terrorplan mod Formel 1

Med til høringen var også en ansvarlig fra det føderale politi i Australien. Han var dog allerede informeret om senatorens stunt inden fremvisningen.

- Det var bare et stykke rør. Han viste mig det allerede i morges, inden jeg kom ind, og der sagde han, at han skulle bruge det til en slags demonstration, sagde politikommissæren Tony Negus efter fremvisningen.

Mand bag bombetrussel er tidligere flykaprer
Mand bag bombetrussel er tidligere flykaprer

De nye sikkerhedsregler, som har vakt kritik fra partier i begge ender af det politiske spektrum i Australien, er i øjeblikket i en testfase og skal evalueres i begyndelsen af 2015.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerne stillede op til billede med...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Stort salg vakler: Kendt dansker kan...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx