17/03-16 11:28

Tyrkisk skepsis om aftale med splittet EU før topmødeTyrkisk skepsis om aftale med splittet EU før topmøde

Der er mange forskellige meninger i Europa om flygtningekrisen, og det kan gøre det svært at lande en aftale.

storybild

- Det bliver svært at opnå et resultat på topmødet, men ikke umuligt. Årsagen er, at der er for mange aktører på EU-siden, siger en tyrkisk regeringskilde, som nyhedsbureauet Reuters har talt med før topmøde i Bruxelles. (Billede: Free/Colourbox)

Tyrkiet tør ikke nære håb om en stærk aftale med EU-landene om flygtningekrisen på det forestående topmøde i Bruxelles torsdag og fredag.

Der er simpelthen for mange og for delte holdninger i Europa ifølge en tyrkisk regeringskilde, som nyhedsbureauet Reuters har talt med.

- Det bliver svært at opnå et resultat på topmødet, men ikke umuligt. Årsagen er, at der er for mange aktører på EU-siden, siger kilden, som nyhedsbureauet Reuters har talt med.

Tyrkiet har ifølge den anonyme kilde ingen planer om at smide flere krav på bordet under mødet med de 28 stats- og regeringschefer i EU.

Skulle der komme nye krav fra EU-siden, er Tyrkiet klar til at diskutere dem. Men tyrkerne ønsker ikke at se et land som Cypern blokere for en aftale.

- Det bør ikke tillades, at enkelte lande opfører sig på en måde, så det kan blokere for fremskridt, siger den tyrkiske kilde med direkte henvisning til Cypern.

EU's stats- og regeringschefer mødes torsdag for at blive enige om et tilbud, man fredag vil præsentere for Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu.

Angiveligt har et besøg af EU-præsident Donald Tusk tidligere på ugen i Ankara ikke løst de udeståender, der er mellem parterne.

Grundtanken i en kommende aftale er, at Tyrkiet skal bremse flygtningestrømmen til Europa til gengæld for at større milliardbeløb. Disse penge skal bruges til, at Tyrkiet kan tage sig godt af flygtningene i Tyrkiet.

Tyrkerne skal også stoppe migranter, der tager over havet til Grækenland. Og de skal tage dem tilbage, mens EU til gengæld skal modtage syriske flygtninge fra Tyrkiet.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx