Af Berit Hartung - 21/11-17 09:21

Muligt gennembrud i Maddie-sagen: Nu er politiet på sporet af mystisk kvinde klædt i lillaMuligt gennembrud i Maddie-sagen: Nu er politiet på sporet af mystisk kvinde klædt i lilla

Britisk politi jagter en bulgarsk kvinde, som man mener har forbindelse til sagen om den forsvundne Madeleine McCann.

storybild

Et billede af den dengang tre-årige britiske pige Madeleine McCann, som er taget få dage før, hun forsvandt fra sine forældres ferielejlighed på den portugisiske Algarve-kyst. Nu er politiet på sporet af en bulgarsk kvinde, som sættes i forbindelse med sagen. (Billede: LUIS FORRA)

Den tragiske historie om den forsvundne engelske pige Maddie har efterhånden udviklet sig til en endeløs fortælling om en mislykket efterforskning, et hav af mulige spor, mystiske vidner og utallige rapporteringer om små piger rundt omkring i verden, som angiveligt skulle være identiske med den forsvundne pige.

Siden Kate og Gerry McCann en majaften i 2007 traf den fatale beslutning at gå på restaurant med deres venner, mens deres tre små børn lå og sov i ferielejligheden nogle hundrede meter derfra på et portugisiske resort på Algarve-kysten, har medier verden over igen og igen skrevet om, hvad der kan være sket med den lille pige.

Da faderen kiggede til børnene ved 22-tiden, opdagede han nemlig, at den ældste Madeleine ikke længere lå i sin seng og sov. Hans knapt fire-årige datter var sporløst forsvundet.

Siden har forældrene brugt alle deres vågne timer på at lede efter deres lille pige, og britisk politi har ofret millioner af pund og arbejdstimer på efterforskningen.

Det nyeste afsnit i historien om Maddie bliver skrevet i disse dage, hvor britisk politi efter sigende er på sporet af en bulgarsk kvinde, som blev set ved resortet i Praia da Luz omkring det tidspunkt, hvor Maddie forsvandt fra lejligheden.

Derfor er betjente fra Scotland Yard rejst til Bulgarien for at finde kvinden, som et vidne har beskrevet som en mystisk dame klædt i lilla.

Det skriver flere britiske aviser, blandt dem Daily Express.

Ifølge britiske medier skulle kvinden være en nu 58-årig bulgarsk kvinde, Luisa Todorov, som arbejdede som servitrice i byen dengang. Hendes mand arbejdede angiveligt på den restaurant, hvor McCann-parret sad og spiste med deres venner den skæbnesvangre aften.

De britiske efterforskere har brugt månedsvis på at finde frem til parret, og nu mener britiske medier altså at vide, at politiet er meget tæt på at finde frem til kvinden og hendes mand.

Daily Express har talt med en spansk kriminolog, som har brugt ti år af sit liv på at efterforske sagen om den forsvunde britiske pige.

»Jeg har gennemgået alle politi-dokumenterne, der forsøger at identificere, hvem kvinden i lilla kunne være. Kilder fortæller, at efterforskere fra Scotland Yard nu er i Bulgarien,« siger manden, som hedder Heriberto Janosch Gonzalez og tilføjer:

»Når man undersøger alle udsagn, virker det meget sandsynligt, at politiet leder efter Todorov-parret, eftersom de er de eneste kendte med en klar tilknytning til Bulgarien.«

Han mener, at parret måske har mistet deres job i Portugal og derfor er flyttet tilbage.

Det var blandt andre Jenny Murat, hvis søn Robert var den første officielle mistænkte i sagen, der bemærkede en kvinde klædt i lilla uden for resortet nogenlunde samtidig med, at den lille pige forsvandt. I 2008 blev mistanken mod Robert Murat frafaldet.

Hr og fru Todorov blev rutinemæssigt afhørt af politiet få dage efter kidnapningen, men de nægtede begge at have kendskab til Madeleine og hendes forsvinden.

Scotland Yard har ikke ønsket at kommentere den igangværende undersøgelse overfor de britiske medier.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

En af Danmarks rigeste familier...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
23-årige Maria er kristen og går med...
bt.dk
Kim er syg og på kontanthjælp: Nogen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx