Af Ritzau - 10/08-16 13:11; Opdateret: 10/08-16 14:25

Hver femte republikaner ønsker Trump vækHver femte republikaner ønsker Trump væk

Knap en femtedel af republikanerne vil have Trump til at gå ud af kampen om at blive USA's næste præsident.

storybild

Næsten en femtedel af Republikanerne vil have Trump til at forlade valgkampen. Arkivfoto. (Billede: Reuters/Eric Thayer)

Det er langt fra alle republikanske vælgere, der ønsker at se Trump i det Hvide Hus.

Næsten en femtedel af alle registrerede republikanere mener ikke, at Donald Trump skal fortsætte som præsidentkandidat. Det viser en meningsmåling foretaget af analyseinstituttet Ipsos for Reuters.

Tallet reflekterer i høj grad den splittelse, som er opstået omkring præsidentkandidaten internt i partiet. Mange fremtrædende republikanere har direkte afvist at støtte Trump i kampen om at blive USA's næste præsident.

Meningsmålingen viser, at 70 procent af de republikanske vælgere stadig mener, at han bør blive i valgkampen. 10 procent svarer "ved ikke".

Trump skabte tirsdag debat med en kommentar om hans modstander Hillary Clintons politik omkring våbenkontrol. Kommentaren er af flere blevet tolket som en opfordring til vold mod den demokratiske kandidat.

Sagen virker også til at have forstærket spliden i Det Republikanske Parti, hvor flere medlemmer har taget afstand til den opsigtsvækkende kommentar.

Den republikanske formand for Repræsentanternes Hus, Paul Ryan, har kaldt Trumps udtalelse for "en mislykket joke".

- Man burde aldrig joke med den slags. Jeg håber, han hurtigt får styr på den sag, siger Ryan ifølge den amerikanske avis New York Times.

Trump selv har i et interview til tv-kanalen Fox News udtrykt forargelse over, at hans kommentar er blevet tolket som en opfordring til at angribe Clinton.

Flere af hans vælgere har også svært ved at forstå den ophidsede debat, skriver den amerikanske avis Washington Post:

- Han truede på ingen måde Hillary, siger 72-årige Sarah Smith, der deltog på det møde, hvor Trump kom med udtalelsen.

- Det er selvbedrag at tro andet.

De seneste meningsmålinger fra valgkampen viser, at 42 procent af de amerikanske vælgere vil stemme på Clinton, mens 35 foretrækker Trump.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx