Af - 07/08-14 19:55

En ægte helt: 15-årig pige redder far og onkel fra druknedødenEn ægte helt: 15-årig pige redder far og onkel fra druknedøden

To mænd kan takke en 15-årig pige for, at de stadig er i live. Takket være et køligt overblik reddede hun dem begge fra at drukne.

storybild

Chelsea Little og hendes lillesøster Olivia. (Billede: Facebook)

En blot 15-årig pige fra Canada er blevet en vaskeægte helt, efter hun egenhændigt har reddet sin onkel og stedfar fra det, der lignede den sikre druknedød.

Chelsea Little nød en grillaften nær Thorburn Lake i Newfoundland med sin familie, da hun med sin tiårige søster Olivia besluttede sig for at svømme en tur over den godt 180 meter brede sø. Selv om Chelsea havde taget turen flere gange før, insisterede deres mor dog på, at deres stedfar, Eddie McCann, svømmede med.

Mand redder egern fra druknedøden: Sådan får han liv i den lille fyr
Mand redder egern fra druknedøden: Sådan får han liv i den lille fyr

Omkring halvvejs opdagede Chelsea Little, at hendes stedfar begyndte at sakke bagud. Han sagde, han var o.k., og han bad hende svømme videre, men kort efter så det sort ud.

- Jeg svømmede videre halvanden meter, vendte mig om og så, at hans åndedræt var virkelig hurtigt. Så begyndte han at ryge under vandet, siger Chelsea Little til lokalavisen The Packet.

Lillesøster Olivia begyndte at skrige efter hjælp og svømmede videre til bredden. Imens forsøgte Chelsea at redde sin stedfar.

Livredder efter badeulykker: Undgå panik i revlehuller
Livredder efter badeulykker: Undgå panik i revlehuller

- Jeg svømmede tilbage til ham, og han kunne ikke flyde. Jeg lagde ham op på min krop, mens jeg holdt ham under armene med hans hoved på min skulder, og jeg svømmede hele vejen ind til bredden, fortæller hun.

Herefter havde Eddie McCann hverken kræfter til at tale eller stå op. På det tidspunkt vidste de ikke, at det var et hjerteanfald, der var skyld i miseren.

- Så jeg var nødt til at bære ham, og han er en stor fyr på 115 kilo, siger Chelsea Little.

10-årig 'engel' redder bedstefar fra at drukne
10-årig 'engel' redder bedstefar fra at drukne

I mellemtiden havde pigernes onkel, Greg Pelley, set episoden fra den anden side af bredden. Han sprang i vandet og svømmede mod dem for at hjælpe til. Men i sin iver overanstrengte han sig selv og blev udmattet med godt 40 meter igen.

- Jeg spurgte, om han var o.k., og han svarede nej. Jeg svømmede ud til ham, og han var ved at ryge under vandet, så jeg gjorde præcis det samme med ham og bragte ham i land, siger hun.

De to mænd ventes at komme sig helt takket være Chelsea, der hurtigt formåede at slå koldt vand i blodet. Søens ejer, Neil Dawe, hjalp til da en ambulance ankom, og han lovpriser hendes indsats.

Lotte Friis reddede søster fra druknedøden
Lotte Friis reddede søster fra druknedøden

- Chelsea er helt klart helten i den her historie. Hun forholdt sig kold og rolig og hun tog hånd om redningsaktionen. Hun er så absolut en helt, siger han.

Se familien fortælle om episoden i indslaget fra den lokale nyhedsstation herunder:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er danskerne stået op til flere...
bt.dk
Køkkenets store bakteriebombe: Næsten...
bt.dk
Brand i restaurant: Flere brandvogne...
bt.dk
Ronaldo lavede utroligt væddemål for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx