11/01-16 14:50

Tyrkiet vil give syrere arbejdstilladelserTyrkiet vil give syrere arbejdstilladelser

Ret til at arbejde i Tyrkiet skal få færre syrere til at søge mod EU, siger tyrkisk minister efter EU-møde.

storybild

Refugees and migrants arrive safely on a dinghy from the Turkish coast to the northeastern Greek island of Lesbos Wednesday, Nov. 18, 2015. Turkey and Greece have agreed to cooperate to prevent the "human tragedy" suffered by thousands of migrants who risk lives crossing the Aegean Sea on their way to Europe. (AP Photo/Santi Palacios) (Billede: Polfoto/Santi Palacios Santi Palacios)

Tyrkiet har planer om at tilbyde syriske flygtninge arbejdstilladelser for at opmuntre dem til at blive i landet, siger den tyrkiske minister for europæiske anliggender, Volkan Bozkir.

- Vi forsøger at reducere presset fra den illegale indvandring ved at give syrere i Tyrkiet arbejdstilladelser, siger den tyrkiske minister.

Tyrkiet har de seneste måneder været under pres fra EU for at reducere tilstrømningen af flygtninge og migranter til EU.

Tyrkiets sikkerhedsstyrker har dræbt 32 PKK-oprørere
Tyrkiets sikkerhedsstyrker har dræbt 32 PKK-oprørere

Bozkir fremsatte udtalelsen efter et møde med EU-Kommissionens første næstformand, Frans Timmermans, som i sidste uge gjorde det klart, at tilstrømningen til EU stadig er for høj.

EU har givet tre milliarder euro (22,4 milliarder kroner) til Tyrkiet i forventning om, at tyrkerne hjælper med at bremse flygtningestrømmen.

Det indgår i aftalen mellem EU og Tyrkiets regering, der blev indgået i november, at tyrkerne i øvrigt skal tage sig godt af de flere end to millioner syriske flygtninge, som befinder sig i landet.

Tyrkiske soldater har afværget et angreb fra Islamisk Stat i Irak
Tyrkiske soldater har afværget et angreb fra Islamisk Stat i Irak

- Vores samarbejde med de tyrkiske myndigheder er positivt. Vi vil fortsætte drøftelserne om en mere effektiv indsats. Vi har set de første fine resultater, som er opmuntrende. Men vi er langt fra tilfredse, siger Timmermans.

Han siger, at der stadig ankommer mellem 2000 og 3000 mennesker dagligt til Grækenland.

27 døde flygtninge er skyllet op på Tyrkiets kyst
27 døde flygtninge er skyllet op på Tyrkiets kyst

Tyrkiet er verdens største værtsland for flygtninge. Over 2,2 millioner syrere har søgt tilflugt i Tyrkiet fra borgerkrigen i deres eget land, som nu fortsætter på sjette år.

Yderligere har 200.000 irakere søgt tilflugt i Tyrkiet sammen med migranter fra Iran, Afghanistan og Afrika. Et meget stort antal af dem bruger Tyrkiet som transitland til Europa.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx