Af - 15/12-16 08:08; Opdateret: 15/12-16 08:21

Er du ramt? En milliard brugere påvirket af kæmpe hackerangrebEr du ramt? En milliard brugere påvirket af kæmpe hackerangreb

Har du en bruger hos Yahoo? Så skal du læse med her.

Et hackerangreb, hvor oplysninger såsom navne, email-adresser, telefonnumre og passwords er blevet stjålet, har ramt op mod en milliard bruger af Yahoo, der blandt andet faciliterer en søgemaskine og en email-service.

Meldingen kommer fra techgiganten selv i et nyt blogindlæg med titlen 'Vigtig sikkerhedsinformation for Yahoo-brugere'.

Baseret på yderligere analyse af data fra de kriminaltekniske eksperter, mener vi, at en uautoriseret tredjepart i august 2013 stjal data i forbindelse med mere end en milliard brugerkonti.

Derfor skal du stoppe med at dele denne advarsel om virus på Snapchat
Derfor skal du stoppe med at dele denne advarsel om virus på Snapchat

Hackerangreb på Yahoo kan ramme en halv million i Danmark
Hackerangreb på Yahoo kan ramme en halv million i Danmark

Det vides endnu ikke, hvem der stod bag angrebet, der slår alle rekorder for antal påvirkede personer, men Yahoo mener ikke, at oplysninger om betalingskort og øvrige kontooplysninger er blevet berørt.

Vi er ved at underrette potentielt berørte brugere og er begyndt at sikre deres konti, herunder ved at opfordre brugerne til at ændre deres adgangskoder. Vi har også ugyldiggjort ukrypterede sikkerhedsspørgsmål og svar, så de ikke kan bruges til at få adgang til en konto.

Ifølge Yahoo har det nyopdagede angreb ikke noget at gøre med det, der fandt sted i 2014, og som ramte 500 millioner brugere.

Da angrebet i 2014 blev kendt i september i år, blev det betragtet som det største eksempel på cyberkriminalitet nogensinde, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rykket ud: Person fundet død...
bt.dk
Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
Verdenskendt popstjerne deler frækt...
bt.dk
Svømmestjernen Daniela Samulski er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx