Af - 12/01-17 07:32

Overraskende forskning! Chokolade er den bedste kur mod denne vintersygeOverraskende forskning! Chokolade er den bedste kur mod denne vintersyge

Glem alt om hostesaft: Chokolade er den bedste kur mod hoste.

Bildstrecke im Grossformat »

Temperaturen falder og det samme gør helbredet.

Mange vil derfor opleve at hosten trænger sig på sammen med kulden, men ny forskning fra det engelske University of Hull viser, at du sagtens kan lade hostesaften stå i skabet. Studiet er end ikke skrevet færdigt, men en konklusion er sikker som 'amen' i kirken:

Hostesaft er langt fra det bedste middel, når halsen skal lindres: Det er chokolade.

Professoren Alyn Morice, der står bag en international organisation for hostestudier, har testet flere forskellige midler på 163 halspatienter, og det stod hurtigt klart, at kakao var den bedste kur mod hoste.

Her er der ikke tale om chokolade i flydende form, som for eksempel varm kakao, men om chokolade, der skal tygges. Chokoladen ligger sig nemlig som et beskyttende lag på de ømme nerveender.

LÆS OGSÅ: Ny chokolade lover at holde dig ung

LÆS OGSÅ: Bliver man virkelig liderlig af chokolade? Her er svaret

Det er ikke første gang, at man har chokolade mistænkt for at have helbredende egenskaber. Et studie fra Imperial College i London har således vist, at helt specifikt theobromin (et alkaloid, der forekommer naturligt i kakaobønner, red.) er bedre til at lindre betændelse og irritation end det aktive virkestof kodein, som man typisk finder i hostesaft.

Hermed er dagens gode nyhed leveret.

Gad vide, hvilke helbredende kræfter sodavand har. Det burde man måske se nærmere på.

LÆS OGSÅ: Ny chokolade kan lindre menstruationssmerter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx