Af - 16/09-13 08:55; Opdateret: 16/09-13 09:13

Kontroversiel virksomhed: Stjæler kidnappede børnKontroversiel virksomhed: Stjæler kidnappede børn

I Sverige er der så mange sager om børn, der bliver bortført, at et firma har succes med at tilbyde at bringe børnene hjem igen.

storybild

En virksomhed, der henter bortførte børn hjem, har succes i Sverige, hvor antallet af sager, hvor børn fjernes mod den ene forælders vilje, er steget. (Billede: Polfoto)

- Når man tænker på, hvor lille et land Sverige er, er behovet for vores ydelser stort.

Sådan siger Adam Whittington, der er administrerende direktør i virksomheden CARI (Child Abduction Recovery International, red.) til Metro Sverige.

CARI har specialiseret sig i, at bringe bortførte børn hjem og har gennem flere år opereret internationalt. Men nu er der basis for også at gå direkte efter det svenske marked, eftersom antallet af anmeldelser om børn, der fjernes mod den ene forælders vilje, er øget kraftigt i Sverige de seneste år.

LÆS OGSÅ: 13-årige Maria bortført: Set i Polen

- Vi bliver dagligt kontaktet af svenske forældre, der har brug for hjælp, siger Adam Whittington, der pointerer, at man kun tager de sager, hvor retten har talt.

- Det tager uger - nogle gange måneder - at komme grundigt ind i en sag og ikke mindst at undersøge forældrenes baggrund. Men det første vi ser på er, om den forælder, der ønsker hjælp, også har retten til barnet, siger han til Metro Sverige.

De ansatte i CARI har miltær- eller politimæssig baggrund. De bærer ikke våben, når de henter børn hjem, men samarbejder med lokale sikkerhedsvirksomheder i det enkelte land. Gennem de 12 år virksomheden har eksisteret, har man hentet 62 børn hjem.

LÆS OGSÅ: Politiet: 10-årige danske Mia er bortført

Det svenske udenrigsministerium siger følgende om virksomheden:

- Vi forstår, at forældre er klar til at gå meget langt for at forsøge at få deres børn tilbage. Men vi fraråder forælder, at hente børn hjem i strid med loven i det enkelte land, blandt andet fordi det kan være forbundet med stor risiko, siger Ola Pihlblad fra det svenske udenrigsministeriums afdeling for civilretslige anliggender til Metro Sverige.

Han understreger desuden, at det er vigtigt, at der ligger en domstolsbeslutning om, hvem der har forældremyndigheden over barnet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chok i FC København: Stjernespiller...
bt.dk
FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
DMI advarer: Risiko for skybrud og...
bt.dk
Efter skræmmende fund: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx