05/02-16 19:02; Opdateret: 05/02-16 19:32

Erdogan: Rusland og Assad har dræbt 400.000 i SyrienErdogan: Rusland og Assad har dræbt 400.000 i Syrien

Rusland er i gang med en invasion i Syrien, siger den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan.

storybild

Tyrkiet skruer op for krigsretorikken over for Rusland, som den seneste uge har indledt en stor offensiv i det nordlige Syrien.

Rusland har sammen med præsident Bashar al-Assads syriske styre dræbt 400.000 mennesker i Syrien, siger den tyrkiske præsident.

Det tal er noget højere, end de dødstal der ofte nævnes i forbindelse med krigen i Syrien. Dødstallet opgives jævnligt til omkring eller mindst 250.000.

Recep Tayyip Erdogan beskylder over for nyhedsbureauet Dogan Rusland for at have invaderet Syrien.

Erdogan beskylder også Rusland for at forsøge at sikre en stat til Bashar al-Assad i Syrien.

En lignende beskyldning kom forleden fra den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, som sagde, at der kan være tale om russiske krigsforbrydelser.

Adskillige tusinde syrere er i øjeblikket på flugt fra det krigshærgede Aleppo. De står fredag ved Syriens grænse til Tyrkiet, bekræfter FN.

- Det anslås, at op til 20.000 mennesker er samlet ved grænseovergangen Bab al-Salama, og yderligere 5000-10.000 er i Azaz, siger Linda Tom, som er talskvinde for FN's Kontor for Koordinering af Humanitære Forhold.

De mange syrere er flygtet fra Aleppo, som før krigen var landets største by. I snart fem år har den været en krigszone, og i dag ligger store dele af byen i ruiner.

Den seneste uge har der været flere rapporter om, at russiske kampfly bomber voldsomt i og omkring Aleppo.

Bag oplysningerne står blandt andet Syriens Observatorium for Menneskerettigheder, som overvåger krigen via et netværk af meddelere i landet.

Repræsentanter for den syriske opposition, som har deltaget i et fredsmøde i Genève tidligere på ugen, beskylder russerne for at bombe civile i omfattende udstrækning.

Under mødet i Schweiz sendte den syriske opposition High Negotiations Committee en skarp kritik efter Vesten for ikke at stoppe Ruslands offensiv i Syrien.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx