Af Niels Thimmer - 09/01-14 12:29

Betjente skal bære kameraer efter kontroversielt drabBetjente skal bære kameraer efter kontroversielt drab

Frikendelsen af Londons politi for drabet på den 29-årige Mark Duggan har skabt frygt for nye optøjer.

storybild

(Billede: ZUMA Press)


Bevæbnede betjente i London skal i fremtiden bære videokameraer, så deres arbejde kan dokumenteres. Ønsket er at øge tilliden til byens kritiserede politistyrke.

Udmeldingen kommer, dagen efter at et nævningeting afgjorde, at politiet havde loven på sin side, da det i 2011 dræbte den 29-årige Mark Duggan i London.

Bombe-hunde og politi præger London Maraton
Bombe-hunde og politi præger London Maraton

Drabet gav anledning til landsomfattende uroligheder, og efter nævningetingets kontroversielle afgørelse er der frygt for, at urolighederne vil blive genoptaget.

Duggan, der var far til seks børn, blev skudt, da politiet stoppede en taxi, som var ved at transportere ham til det socialt belastede Tottenham i det nordlige London.

Politikommissær Bernard Hogan-Howe anerkender nævningetingets afgørelse, men indrømmer samtidig, at drabet har medført en betydelig reduktion i tilliden mellem Londons sorte befolkning og politiet.

To mænd skudt efter at de dræbte soldat med machete
To mænd skudt efter at de dræbte soldat med machete

Han påpeger, at forsøg på at forbedre forholdene er gjort. For eksempel har politiet ændret praksis angående visitationer af mænd fra etniske minoriteter.

- Men vi er nødt til at gøre mere, meget mere, for at forbedre vores forhold til sorte fra London, siger politikommissæren.

- I år vil vi indlede en prøve, hvor betjente med skydevåben påføres videokameraer for at optage deres handlinger og de opgaver, de håndterer. Vi vil undersøge, om dette er et effektivt middel til at indsamle beviser og for at sikre offentlighedens tillid, siger han.

Nævningene sagde onsdag, at Duggan ikke havde en pistol i hånden, da han blev skudt.

Men de konkluderede, at han havde en pistol med sig i taxien, og at han havde kastet den over et rækværk, umiddelbart inden han blev skudt.

Fuld fodboldstjerne må til lommerne efter overfald
Fuld fodboldstjerne må til lommerne efter overfald

Familiemedlemmer og støtter til Mark Duggan reagerede med stor vrede, da afgørelsen blev læst op i retten onsdag. Der blev råbt skældsord, og en dør blev smadret.

Den dræbtes tante, Carole, sagde, at Mark Duggan var blevet henrettet og opfordrede til at kæmpe mod afgørelsen, men torsdag opfordrer hun til ro. Familien vil imidlertid fortsætte den juridiske kamp.

Politiet mener, at Duggan var medlem af en af Europas farligste bander, men han var aldrig blevet dømt for en større forbrydelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Skaberne bag 'Badehotellet': Derfor...
bt.dk
Kemiker afviser Ruslands forklaring:...
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx