Af - 15/06-15 08:52; Opdateret: 15/06-15 09:04

Her er politiets gribende besked efter mord på 17-årige LisaHer er politiets gribende besked efter mord på 17-årige Lisa

'En stor veltrænet mand med 'politi' stående på ryggen sidder og ryster og græder bag et udhus.' Selv professionelle kan blive berørt over et mord på teenage-pige.

Bildstrecke im Grossformat »

Overskriften er egentlig simpel, kort: 'Lisa'.

Men indholdet har ramt Sverige lige i hjertet. Afsenderen er 'Sara' fra politiet i Östra Skaraborg, der har sat ord på, hvordan selv de professionelle – politibetjentene – er blevet påvirket af det opsigtsvækkende drab på den kun 17-årige Lisa Holm.

En stor veltrænet mand med 'politi' stående på ryggen sidder og ryster og græder bag et udhus. En tekniker er bleg i ansigtet og stirrer hulkindet ud i luften, og en hundefører har boret sit ansigt ind i hundens pels. Stedet er Kinnekulle, og beskeden om Lisa er kommet for et lille stykke tid siden.

Sådan indledes Facebook-opslaget på Östra Skaraborg-politiets Facebook-side, der er blevet delt mere end 17.000 gange. Lige omkring 80.000 har klikket 'synes godt om'.

Lisas lig er nu fundet: To personer sigtet for drab
Lisas lig er nu fundet: To personer sigtet for drab

I weekenden blev liget af teenage-pigen fundet nær Lidköping efter en massiv eftersøgning over fem dage. Lisa kom aldrig hjem fra sit arbejde på en café søndag aften for lige over en uge siden, selv om hun netop havde sms'et sine forældre om, at hun var på vej.

Siden fandt forældrene hendes knallert med nøglerne i låsen ved cafeen. Uden spor af deres datter.

Paul sprang modigt i døden for at redde sin kæreste
Paul sprang modigt i døden for at redde sin kæreste

Politiet i Östra Skaraborg skriver:

I Lisas tilfælde har hele Sverige stået sammen. Alle er blevet berørt og lamslået over hændelsen. Den forfærdelige handling, som ingen af os vil glemme. I bussen, på torvet, hos frisøren, overalt har folk snakket om Lisa. Alle ønsker og bønner har gået ud på, at hun skulle findes i live. Det blev hun ikke, og det er dybt beklageligt.

Politiet har siden anholdt tre personer i sagen. To brødre på 31 og 35 år og en hustru til den ene af dem. Alle tre er litauiske statsborgere.

Søndag aften blev der tændt lys for Lisa i de svenske hjem, mens der er blevet lagt massevis af blomster for den 17-årige pige ved gerningsstedet.

15-årige Rasmus er stukket af med konfirmationspenge og kæreste
15-årige Rasmus er stukket af med konfirmationspenge og kæreste

Politiet i Östra Skaraborg:

At beklage sorgen over for Lisas familie og venner føles så ynkeligt i denne sammenhæng. Man ønsker, at man kunne have gjort noget mere.

Men et sted i al denne bedrøvelse findes noget varmt. I alt det engagement, som er opstået. Alle de tusindvis af frivillige, der har ledt og bekymret sig. Alle dem, der har tilbudt at hjælpe i eftersøgningen på forskellig vis. Vi har aldrig nogensinde oplevet noget lignende, og vi vil gerne fremføre et varmt tak til jer alle.

Og så lover politiet, at man vil gøre alt for, at retfærdigheden kommer til at ske fyldest.

'Samtidig fortsætter vi det omfattende efterforskningsarbejde for at få klarhed over, hvad der i virkeligheden skete.'

Östra Skaraborg-politiets indlæg i sin helhed:

LISAEn stor vältränad man vars rygg det står Polis på sitter och skakar och gråter bakom ett uthus. En vitblek...

Posted by Polisen Östra Skaraborg on 14. juni 2015

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx