Af Daniel Seistrup - 11/05-18 19:31

Eftersøgningen efter McCann fortsætter: En teori er stadig tilbageEftersøgningen efter McCann fortsætter: En teori er stadig tilbage

Den britiske pige Madeleine McCanns forsvinden har givet anledning til et hav af teorier om, hvad der er sket hende. Alle er blevet skudt ned af politiet – undtagen en.

storybild

(FILES) This file photo taken on May 14, 2007 shows Kate McCann, mother of Madeleine who disappeared 11 days ago in Portugal's southern Algarve region, passing next to a poster displaying police and news desk's numbers for their missing daughter, in the area of the beach resort of Lagos, in Praia da Luz, southern Portugal. Scarred by Madeleine McCann's disappearance 10 years ago, the seaside resort town of Praia da Luz in southern Portugal is struggling to shake off the mystery of the young British girl's disappearance. Madeleine McCann (Maddie) disappeared on May 3, 2007. Portuguese police closed the case in 2008 before reopening it five years later. / AFP PHOTO / Melanie MAPS (Billede: MELANIE MAPS)

Den 3. maj var det præcis 11 år siden, at Madeleine McCann forsvandt fra familiens hotelværelse under en ferie på Algarvekysten i Portugal. På daværende tidspunkt var hun blot tre år gammel.

Sidenhen er næsten hele verden blevet involveret i sagen, og rapporter fra folk, der mener at have set pige, er kommet fra over 8.000 steder.

Eftersøgningen pågår stadig og netop omkring 11 årsdagen blev der givet 1,3 millioner kroner mere til britisk politi til at fortsætte med at lede efter pigen.

»Vi ansøgte om mere finansiering for at forsætte eftersøgningen. Af sikkerhedsmæssige grunde kan vi aldrig sige, hvor tæt vi er på at finde en gerningsmand, fordi det kan advare den mistænkte, men vi ville aldrig bede om flere penge, hvis der ikke stadig var et grundlag for at fortsætte eftersøgningen,« siger en talskvinde for britisk politi til The Sun.

I alt skal eftersøgningen nu have kostet 90,65 millioner britiske skattekroner.

Det skriver The Sun.

I det første år stod det portugisiske politi for eftersøgningen af Madeleine McCann, og de kritiseres for det arbejde, der blev lavet. Blandt andet fordi de ikke ledte langs en nærliggende motorvej eller ved grænsen til Spanien.

I dag har politiet afkræftet alle teorier med undtagelse af en enkelt.

Et par fra Nordirland har fortalt, at de så en mand omkring de 35 år, der gik med en pyjamasklædt pige på Madeleine McCanns alder lige omkring tidspunktet og stedet for hendes forsvinden. Private detektiver har efterfølgende tegnet en fantomtegning af den pågældende mand, der har kort, brunt hår, men han er aldrig blevet fundet.

Efterhånden som tiden gik efter pigens forsvinden kom flere og flere teorier til. En 34-årige britisk mand blev hovedmistænkt i sagen, men det blev sidenhen afkræftet, ligesom mistanken om at McCann blev solgt til en gruppe menneskehandlere fra Marokko, også blev det.

En tidligere pædofilidømt mand, der boede i byen, hvor Madeleine McCann forsvandt fra, hævdede over for politiet, at han vidste, hvad der skete med pigen, men han døede af kræft, inden politiet nåede at afhøre ham.

En undersøgelse af Madeleine McCanns egne forældre starter også kort tid efter. Teorien er, at Kate og Gerry, forældreparret, som begge er læger, ved en fejl skal have givet deres datter en for stor dosis sovemedicin, som pigen døde af, og derefter selv iscenesat forsvindingen.

Den teori blev dog også afkræftet af politiet, og forældreparret fik erstatning for at være blevet kaldt mordere.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Tragedie: Ung mand død i ulykke på...
bt.dk
Manden bag mystisk lyd-klip står...
bt.dk
'Ja, jeg onanerer. Det gør din...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx