Af - 21/04-15 08:07

Brændte op indefra: 21-årig død af slankepiller købt på nettetBrændte op indefra: 21-årig død af slankepiller købt på nettet

Britiske Ella Parry døde, da hun ved en fejl tog for mange slankepiller, hun havde købt på nettet.

storybild

Ella Parry mistede på tragisk vis livet, efter at have indtaget en dødelig mængde af stoffet dinitrophenol, også kendt som DNP.

Den 12. april tog hun ved en fejl for mange slankepiller som indeholdt DNP, og da hun blev dårlig, kørte hun selv til Royal Shrewsbury Hospital, hvor lægerne modtog hende.

Der findes ingen modgift mod DNP, som opheder kroppen, og selvom lægerne forsøgte at stabilisere hende, døde hun af overophedning bare tre timer efter.

Ung mand taber 122 kilo: Han har aldrig vist sin krop frem før nu
Ung mand taber 122 kilo: Han har aldrig vist sin krop frem før nu

Nu træder Ellas mor, Fiona frem og advarer mod at købe slankepiller på internettet. Hun skriver sådan i en meddelelse udgivet af lokalt politi.

- Ved frokosttid var der en frisk vind, blæser i kraftige vindstød, der foreslog en storm kunne komme. Himlen var lyseblå, næsten skyfri og fuld af løfter. Jeg vidste det ikke, på det tidspunkt, men Ella havde købt slankepiller på internettet. Et stof kaldet DNP, der er uegnet til menneskeføde på grund af dets toksicitet. Hun havde taget endnu flere af disse 'slankepiller' end anbefalet på pakken og havde ingen idé om, hvor farlige de virkelig var. Hvor mange af os har nogensinde tænkt 'hvis en tablet virker, vil det helt sikkert ikke skade at tage en eller to mere?

Bagmandspoliti lukker slankepillebutik på nettet
Bagmandspoliti lukker slankepillebutik på nettet

Men det gjorde det. Lægernes undersøgelser viste, at hende hun havde taget en dødelig dosis, og at hun langsomt begyndte at blive varmere og varmere på hospitalet.

- Hun brændte bogstavligt talt op indefra. Da hun stoppede med at trække vejret, satte de en ventilator til og blev ved med at kæmpe for hende, fortæller Fiona Parry.

Politiet undersøger lige nu, hvor Ella købte pillerne.

Kraftig advarsel: Disse kosttilskud kan give hjertestop
Kraftig advarsel: Disse kosttilskud kan give hjertestop

- Vi er uden tvivl bekymret for, hvor pillerne stammer fra og salget af dem og arbejdet lige nu med flere partnere for at finde frem til, hvor de er købt, og hvordan de bliver markedsført, siger den lokale politichef Jennifer Mattinson.

Politichefen advarer yderligere mod stoffer fra uregistrerede hjemmesider, som kan være "ekstremt farlige, blevet for gamle eller fup."

LÆS OGSÅ: Dette kosttilskud kan give leverskader

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx