Af Ritzau - 11/08-16 12:46; Opdateret: 11/08-16 13:14

Tyskland vil tage passet fra Syrien-krigereTyskland vil tage passet fra Syrien-krigere

Med en omfattende sikkerhedspakke vil Tysklands indenrigsminister forsøge at inddæmme terrortruslen.

storybild

En pige står ved nogle af de mange lys og blomster uden for indkøbscentret i München, hvor en 18-årig tysk-iraner dræbte ni mennesker i sidste måned. (Billede: Scanpix/Christof Stache)

Tysklands indenrigsminister, Thomas de Maizière, vil have mulighed for at fratage personer, der rejser til udlandet for at kæmpe for militante grupper, deres tyske statsborgerskab.

Det kan være relevant for personer med dobbelt statsborgerskab, siger han.

- Tyskere, der deltager i kamp i udlandet for en terrormilits og har et andet statsborgerskab, skal miste deres tyske nationalitet, siger Thomas de Maizière.

Ministeren vil også gøre det lettere at deportere kriminelle udlændinge.

Det siger han på et pressemøde torsdag, hvor han præsenterer en ny sikkerhedspakke.

Udspillet kommer, efter at Tyskland gennem de seneste uger har været ramt af en række angreb. To af angrebene har Islamisk Stat taget skylden for.

Thomas de Maizière, som er partifælle med forbundskansler Angela Merkel i regeringspartiet CDU, vil også have flere politifolk til at passe på tyskerne.

Han foreslår at etablere en ny politienhed, der skal være med til at bekæmpe terror.

Politiet skal styrkes ved at oprette 4500 nye job, lød det ifølge BBC fra ministeren. I forvejen er der givet tilsagn om at styrke det føderale politi med 3250 mand.

Den tyske regering overvejer også, om det skal være muligt at tilbageholde personer, som vurderes at udgøre en"trussel for den offentlige sikkerhed", siger Thomas de Maizière ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Derimod afviser han et forslag fra nogle af sine partifæller på delstatsniveau om at indføre forbud mod en heldækkende burka.

- Jeg mener, at et generelt forbud mod at bære burka er forfatningsmæssigt problematisk, siger han ifølge dpa.

Forud for torsdagens pressekonference har der været meldinger i tyske medier om, at læger muligvis skal fritages fra deres tavshedspligt, så de kan indberette planer om kriminelle handlinger.

Maizière siger, at han vil beholde tavshedspligten, men indlede en dialog med lægeforeningen for at finde andre løsninger, der kan mindske sikkerhedstruslen, skriver NTB.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx