Af - 15/09-16 19:20

10 normale ting der måske forsvinder allerede i 202010 normale ting der måske forsvinder allerede i 2020

Den teknologiske udvikling sker hurtigt og har forskellige konsekvenser for klimaet, jorden og vores hverdag.

storybild

Blandt andet chokolade kan gå en svær tid i møde. (Billede: Scanpix/Yaroslav Astakhov)

Som årene går, og verden og teknologien rykker sig, er der flere ting, der nu er en normal del af vores verden og hverdag, der kan forsvinde. Måske endda hurtigere, end man tror.

Det skriver Expressen.se.

Rejsekort og klippekort


Klippekortet er allerede forsvundet, men allerede nu virker Rejsekortet også gammelt og dumt. Vi bevæger os nok væk fra fysiske kort, så snart kan din billet være i din telefon, i dit fingeraftryk eller måske dine øjne?

Facebook


Analytikere har tidligere snakket om det. At Facebook snart er fortid, altså. Og det kan ske allerede i 2020 på grund af konkurrence og faldende aktiekurser.

Chokolade


Det er en skræmmende tanke, men den kan meget vel blive en realitet. På grund af tørke i producerende lande og umættelige chokoladefans, kan chokoladeproduktionen lide et ordentligt knæk allerede frem mod 2020.

Elefanter


I 2013 døde over 35.000 elefanter ifølge Expressen - hoveddelen på grund af krybskytter på jagt efter elfenben. Og allerede i 2020 kan elefanter være uddøde, hvis jagten efter elfenben ikke stopper eller mindskes.

Gletsjere i Andesbjergene


Is og gletsjere smelter rundt omkring på jorden, men i Andesbjergene findes gletsjerformationer, man ikke finder andre steder. Og allerede i 2020 kan de være helt forsvundet.'

ÅH GUD NEJ.. HELIUMBALLONER!!


Ja, så er det altså ikke sjovt mere. Helium er en hastigt forsvindende ressource på jorden, og det anslåes, at store lande som USA allerede løber tør i 2018, så vi ikke kan lave sjove stemmer og drømme os væk som i 'UP!' længere.

Sydafrikanske næsehorn


Som med elefanter er det deres horn, der er eftertragtede. Men det er ikke for pengenes skyld, at folk tager deres horn. Man tror nemlig visse steder, at de har medicinske egenskaber, og derfor advarer vildmarksspecialister ifølge Expressen om, at de kan være væk i 2020.

Whisky


Whisky bliver dyrere og dyrere - især de gode, gamle. Og ifølge Esquire er det så grelt, at vi allerede om fem år får væsentligt sværere ved at skaffe en god whisky.

CD'er


Okay, den her har været længe undervejs. Der er ikke mange, der stadig køber CD'er, men de findes endnu. Så længe det varer. Streaming og MP3-lyd har overtaget markedet, mens vinyler trækker i den anden ende.

Hubble-rumteleskopet


Siden 1990 har Hubble-rumteleskopet svævet rundt om jorden og taget billeder af os. Men ikke meget længere. I 2018 forventes dets opfølger at blive sendt af sted og samtidig er der tvivl om, hvorvidt det virker meget længere.


LÆS OGSÅ: Åh nej: Kaffe kan snart være forsvundet fra jorden

LÆS OGSÅ: Minister: Danmark skal godkende klimaaftale til oktober

LÆS OGSÅ: Klima-organisationer frygter at 2025-plan øger CO2-udlsip

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx