Af - 31/12-15 16:14; Opdateret: 31/12-15 16:32

Danskere i Bruxelles frygter ikke terror: - Det skal nok blive en festDanskere i Bruxelles frygter ikke terror: - Det skal nok blive en fest

Frygten for terror preller af på en række danskere med bopæl i Bruxelles. I aften fejrer de nytår, som om intet var sket. Og det er der jo heller ikke, lyder det fra 27-årige Pernille.

Bildstrecke im Grossformat »

Selvom de mange soldater og politibetjente, der i disse timer patruljerer Bruxelles gader, er en konstant påmindelse om, at den belgiske hovedstad befinder sig i højeste alarmberedskab, tager det ikke nytårs-pusten fra en række danskere med bopæl i byen.

De har planer om at nyde årets sidste aften, som om intet var hændt.

- Min holdning er, at terrortrusler på ingen måde skal påvirke mit humør eller min opførsel. Så jeg regner bestemt med, at vi får en lige så festlig aften, som vi havde håbet på. Man skal også lige huske på, at der jo ikke er sket noget endnu, siger 27-årige Pernille Dagø til metroxpress.

Bruxelles aflyser nytårsfesten af frygt for terror
Bruxelles aflyser nytårsfesten af frygt for terror

Oprindeligt var aftenens plan, at hun sammen med to andre danskere og fem belgiere skulle ind til centrum for at se det traditionsrige Brouckère-fyrværkerishow på Grand-Place. Det kan de desværre ikke, efter borgmesteren har aflyst det som følge af terrortruslen.

- Det synes jeg faktisk er super ærgerligt. Vi havde glædet os rigtig meget til at se det, for jeg har hørt meget om det, og det skulle være virkelig flot, siger Pernille Dagø, som siden september har boet i Bruxelles, hvor hun er i praktik på Region Sjællands EU-kontor.

Selvom festfyrværkeriet er sløjfet, har Pernille og vennerne fortsat planer om at tage ind til centrum, efter klokken er slået tolv. Det bliver dog en anelse mere besværligt, fortæller hun, da myndighederne har aflyst alle metroafgange efter klokken 19.

- Den lejlighed vi skal spise i ligger et sted, der passer rigtig dårligt i forhold til bus eller sporvogn, så jeg tror, at vi går derind. Det bliver til en rask gåtur, men rygterne siger, at der er fest i gaderne og gang i den i centrum, og det skal vi være en del af, siger Pernille.

Belgisk politi har anholdt seks for plan om nytårsangreb
Belgisk politi har anholdt seks for plan om nytårsangreb

Søren Andersen – en anden dansker med bopæl i Bruxelles - har heller ingen planer at lade terrortruslen ødelægge årets sidste festdag. Sammen med fire danske venner, som er kommet ned for at holde nytår med ham, har de planer om at ramme barerne i byen, som var det hvilken som helst anden normal aften i Belgiens hovedstad:

- Jeg bor i barområdet i Bruxelles, og alle barer holder åbent, som de plejer, så det kommer ikke til at påvirke vores aften, siger Søren Andersen til metroxpress og fortæller, at man ikke som sådan kan mærke på stemningen blandt folk, at alarmberedskabet er i top.

- Vi har været lige været på Grand-Place, og der var fyldt med turister, så det er ikke noget, der ser ud at til at holde folk hjemme, siger han.

Belgisk politi anholder fem under Paris-efterforskning
Belgisk politi anholder fem under Paris-efterforskning

Selvom fyrværkeri officielt er ulovligt i Belgien, og det store fyrværkerishow nu er aflyst, har Søren og vennerne alligevel tænkt sig, når klokken ringer midnat, at skyde det nye år ind med krudt og raketter:

- Vi har købt en lille smule, som vi har tænkt os at skyde af alligevel. Det kan godt være, at man ikke skal stå inde på Grand-Place og fyre bomber af, men hvis man går lidt væk derfra, tror jeg ikke, der sker noget, siger han og understreger vigtigheden i at opføre sig så normalt som muligt:

- Hvis man ikke går ud og holder en ordentlig fest i aften og gør, som man plejer, har terroristerne jo opnået det, de gerne vil.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx