Af David Andersen - 15/02-18 08:56; Opdateret: 15/02-18 09:16

Ufattelige rædsler: Her åbner han ild mod skolebørnUfattelige rædsler: Her åbner han ild mod skolebørn

3.200 elever på skole i Florida udsat for blodigt mareridt, da tidligere elev dræbte 17 og sårede 15.

Politiet holder pressekonference

Endnu en gang er amerikanerne blevet ramt af et tragisk skoleskyderi.

Onsdag eftermiddag, lokal tid, troppede 19-årige Nikolas Cruz op på skolen Douglas High i byen Parkland i Florida, udstyret med gasmaske, røgbomber, en semiautomatisk riffel af mærket Colt AR-15 samt adskillige magasiner med ekstra ammunition til riflen.

Ifølge amerikanske medier aktiverede han skolens brandalarm, hvorefter han gik gennem skolen og skød de forvirrede elever, som havde forladt klasseværelserne, og i mange tilfælde var desorienterede af alarmen og røgen fra Cruz' røgbomber.

Indtil videre er 17 erklæret døde og 15 såret.

I kølvandet på massakren er flere videoer fra skolen, som er optaget af rædselsslagne skolelever, blevet spredt på nettet. Du kan se nogle af dem her, men vær opmærksom på, at der er tale om meget ubehagelige billeder og lyd.

NB: Der er ingen billeder af døde eller sårede i denne artikel.

To videoer viser skræmte elever, der hjælpeløst lytter til skyderiet lige uden for deres klasseværelser. Vær opmærksom på at lyden er meget høj.

En anden video viser en klasse, som bliver reddet af et SWAT-team. Eleverne er tydeligvis rædselsslagne, og der er igen tale om meget ubehagelige billeder.

Tragedien er allerede blevet døbt 'Det amerikanske mareridt' af den hæderkronede og 12-dobbelte Pullitzer-vindende avis St. Peterburg Times. Mange medier og en stor del af den amerikanske befolkning er til stadighed frustrerede og fortvivlede over, at våbenloven  i USA ikke bliver skærpet markant på trods af de mange skyderier, som har ramt landet i de seneste år - med Sandy Hook-massakren som værste eksempel.

Det demokratiske parti i Florida har kort efter massakren på Douglas High krævet strengere våbenlov i Florida, som er en af de stater, der har den blødeste lovgivning på området. Blandt andet på grund af 'stand your ground'-loven, der giver borgere ret til ikke blot at bære våben i offentligheden, men også at skyde for at dræbe, hvis de føler, deres liv er i fare.

Gerningsmanden, Nikolas Cruz, blev efter skyderiet anholdt, og er nu i politiets varetægt. Der er endnu ikke offentliggjort et motiv, men skolen bekræfter over for amerikanske medier, at manden er tidligere elev på skolen, men blev smidt ud af ikke oplyste årsager.

Bekendte af manden siger, at han var besat af våben.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Oister ændrer ulovligt mobilabonnement
bt.dk
Verdens rigeste: Jeg - og andre...
bt.dk
Fynbo tiltales for dødsbrand...
bt.dk
Uheld skaber lang kø på motorvej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx