Af - 19/10-16 18:00

Tør du? Nu kan du overnatte på Grev Draculas slotTør du? Nu kan du overnatte på Grev Draculas slot

Der har ikke boet overnattende gæster på Bran Slot siden 1948.

Bildstrecke im Grossformat »

I forbindelse med den forestående Halloween-fejring 31. oktober kan man vinde et ophold på det rumænske slot, der danner rammerne for den skønlitterære fortælling om Grev Dracula.

For første gang i 68 år åbner Bran Slot nemlig dørene op for overnattende gæster, i det et enkelt værelse med to enkeltmandssenge - i form af to kister - udloddes af Airbnb i samarbejde med Dacre Stoker, der er barnebarn af nevøen til Bram Stoker, der var forfatter af den oprindelige fortælling om 'Grev Dracula' fra 1897.

På Airbnb's hjemmeside fortæller Dacre Stoker, at 'Bran Slot er der, hvor legenden om Dracula blev født, og jeg er henrykt over at byde velkommen og guide dig gennem de mørke slotspassager til en privat afsløring af slottets mange mysterier'.

På slottet er der en række regler, der er med til at understrege mystikken under besøget.

Blandt andet er hvidløg - eller ting der lugter af hvidløg - ikke tilladt, ligesom man skal lade sine sølvsmykker ligge derhjemme. Man må ikke krydse sit bestik under middagen - faktisk må man ikke på nogen måde komme til at danne et kors. Man skal også passe på flagermus i slotstårnet og man skal huske at trække gardinerne for før solopgang.

En regel i den mere moderne afdeling lyder: Greven er ikke fan af spejl-selfies.

Slottet er ejet af tre arvinger: Ærkehertug Dominic, ærkehertuginde Maria Magdalena og ærkehertuginde Elisabeth, der somme tider benytter slottet til private arrangementer, men til dagligt tjener slottet som turistattraktion.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx