Af - 27/09-15 16:15

Rusland undersøger Apple for ‘homoseksuel propaganda’Rusland undersøger Apple for ‘homoseksuel propaganda’

Apple risikerer en bøde i Rusland, efter landets politi er begyndt at undersøge tech-giganten for såkaldt 'homoseksuel propaganda'.

storybild

Det er emojis som disse, der har fået russisk politi til at indlede en sag mod Apple, fordi de angiveligt strider imod landets lov om 'homoseksuel propaganda'. (Billede: Apple)

Ruslands stramme lovgivning mod homoseksuelle, der blandt andet gør det ulovligt at omtale homoseksualitet til børn, kan nu ende med at koste Apple en bøde.

Google går ind i kampen mod Putins homolov
Google går ind i kampen mod Putins homolov

Russisk politi har således indledt en efterforskning af tech-giganten, der er under beskyldning for såkaldt ‘homoseksuel propaganda’ - fordi iPhones kan afsende emojis med to personer af samme køn, der holder hinanden i hånden, og to personer af samme køn, der er afbilledet med børn.

Det skriver The Independent.

Homoseksuelle og transkønnede bliver nedgjort på job
Homoseksuelle og transkønnede bliver nedgjort på job

Sagen er kommet i politiets søgelys, efter en russisk ortodoks aktivist og advokat, Yaroslav Mikhailov, i august frembragte anklagen for den lokale domstol.

Den kontroversielle russiske lov mod homoseksuelle trådte i kraft i 2013, og den kan nu koste Apple en bøde. Hvis virksomheden kendes skyldig, vil det koste op til en million russiske rubler - eller hvad der svarer til godt 100.000 kroner.

Derfor skaber dette homokys oprør i Italien
Derfor skaber dette homokys oprør i Italien

Hvis Apple nægter at betale, kan det betyde et totalt forbud mod deres produkter i Rusland.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx