Af - 09/01-15 07:56; Opdateret: 09/01-15 08:42

Bekymrer du dig meget? Det er fordi, du er klogBekymrer du dig meget? Det er fordi, du er klog

Hvis du bekymrer dig meget, er det tegn på høj intelligens. Det slår en gruppe canadiske forskere fast, desværre er du ikke særligt god til at løse problemerne, når de opstår

storybild

(Billede: Polfoto)

Hvis du er typen, der bekymrer dig meget grundigt om alt, får du sikkert hele tiden at vide, at du skal slappe mere af.

- Du kan alligevel ikke gøre noget ved det. Dine bekymringer viser sig altid at være unødvendige. Du ender med at få stress, formaner dine omgivelser.

Hver anden unge kvinde snager i kærestens beskeder
Hver anden unge kvinde snager i kærestens beskeder

Og de har muligvis ret, men nu har forskningen givet dig verdens bedste svar. Dine bekymringer er nemlig et tegn på, at du har en høj intelligens.

Canadiske forskere fra Lakehead University i Ontario har fastslået, at mange bekymringer kan kædes sammen med høj intelligens. Det skriver Daily Mail.

Forskerne bad 125 studerende løse en masse opgaver, og derefter skulle de svare på, i hvor høj grad de var enige i udsagn som: "Jeg bekymrer mig altid om et eller andet". Eller: "Jeg har altid været den bekymrede type".

Synes du godt om 'curly fries' på Facebook? Så er du ret...
Synes du godt om 'curly fries' på Facebook? Så er du ret...

De studerende, der bekymrede sig meget, klarede sig langt bedre i den del af testen, der handlede om verbal intelligens. De havde et større ordforråd og en bedre forståelse af sprog.

Forskerne bag forsøget gør også opmærksom på, at det faktisk er bekymringer, der var med til at holde vores forfædre i live. Det fik dem nemlig til at tage sig tid til at identificere og forberede sig på potentielle trusler.

Desværre fandt forsøget også en sammenhæng mellem høj verbal intelligens og depression, og mænd og kvinder, der konstant spekulerer på, hvad der kan ske, klarede sig dårligere i den testdel, der fokuserede på den ikke-verbale intelligens.

Katte- eller hundemennesker - Hvem er klogest?
Katte- eller hundemennesker - Hvem er klogest?

Den testdel bestod af geometriske puslespil og målte, hvor god man er til at observere en situation og løse et problem.

Forskerne mener, at mennesker, der er dygtige til at bruge sproget, har lettere ved at tænke i detaljer, når det kommer til både fremtid og fortid, og det øger risikoen for, at de bekymrer sig mere.

Omvendt er mennesker med gode observationsevner bedre til at leve i øjeblikket. De handler, når problemerne opstår, og derfor bekymrer de sig ikke om dem senere hen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx