Af Fie West Madsen - 08/01-18 07:32

Golden Globe-talen alle taler om: Hun stjal AL opmærksomhedenGolden Globe-talen alle taler om: Hun stjal AL opmærksomheden

Filmen "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" vandt prisen for årets bedste drama. Ovenfor kan du se traileren for filmen.

THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI

Oprah Winfrey modtog natten til mandag dansk tid en ærespris ved årets Golden Globe-prisuddeling, og nu hyldes hendes rørende takketale.

Det skriver flere medier, heriblandt CBS News.

Den tidligere talkshow-vært, der flere gange er blevet udråbt som en af verdens mest magtfulde kvinder, er den første sorte kvinde, der modtager æresprisen ved Golden Globe-uddelingen, den såkaldte Cecil B. Demille-pris opkaldt efter filminstruktøren af samme navn.

»I det her øjeblik er der nogle små piger, der ser med, mens jeg er den første sorte kvinde, der modtager denne pris,« sagde Winfrey og fortsatte:

»Jeg vil have, at alle piger der ser med skal vide: En ny dag kan ses i horisonten. Når den nye dag endelig kommer, vil det være på grund af de storslåede kvinder, og mange af dem er i rummet her i aften,« sagde Oprah.

Ved nattens Golden Globe-uddeling bar de mange store stjerner sort som en del af kampagnen 'It's time' (Det er på tide, red.), og som en hyldest til den seneste tids afsløringer i Hollywood i kølvandet på 'Me Too'-bølgen, der startede med afsløringerne af, hvordan producer Harvey Weinstein gennem flere år har begået overgreb på kvinder i branchen.

Af samme grund fyldte netop 'Me Too' også i Oprah Winfreys tale.

»Jeg er især stolt af alle de kvinder, som har været så stærke og magtfulde nok til at sige noget og dele deres personlige historier. Hver og en af os i det her rum bliver hyldet på grund af de historier, vi fortæller, og i år blev vi historien,« sagde Oprah og tilføjede:

»Alt for længe er kvinder ikke blevet hørt eller troet på, hvis de turde sige sandheden til mændene med magt. Men deres tid er forbi,« sagde Oprah med et massivt og stående bifald som svar fra salen, hvor det var tydeligt, at flere var meget berørte af talen.

Flere medier har allerede beskrevet Oprahs tale i rosende vendinger, og flere har udråbt den til at være en af de takketaler, der vil gå over i historien.

Vanity Fair beskriver, hvordan talen decideret stoppede showet, mens Vulture kalder talen 'Ikonisk'.

Også på sociale medier har mange udtrykt stor begejstring for både Oprah og talen.

'Jeg elsker dig, Oprah', skriver Kim Kardashian blandt andet.

'Lad mig fortælle jer, at det her rum stadig vibrerer som elektricitet efter den tale,' skriver filminstruktør Ava Duvernay.

Flere tøver heller ikke med at ønske, at Oprah kunne blive deres næste præsident.

'Men seriøst, kan Oprah blive præsident?' skriver den amerikanske youtuber Lily Marston

'Oprah vs. Trump bliver SINDSSYGT,' skriver Ben Shapiro.

Natten Golden Globe-uddeling var den 75. udgave af showet. Her kan du se en liste over nattens vindere.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BTs karakterer efter vildt brag i...
bt.dk
Annette Heick: Kald mig bare snob!
bt.dk
Dansk forfatter fik et chok: Havde...
bt.dk
Bendtner overrasker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx