Af - 09/02-16 14:38

Piger bortvist på grund af denne udklædningPiger bortvist på grund af denne udklædning

Et sydafrikansk universitet reagerede prompte, da det bortviste to studerende for at klæde sig ud som sorte ved at male sig i ansigtet. Nu viser det sig, at de måske bare var lilla rumvæsener.

Bildstrecke im Grossformat »

En såkaldt ‘blackface’(sortfjæs red.)-hændelse har gjort, at to piger nu er blevet suspenderet fra Stellenbosch Universitetet i Sydafrika. Pigerne påstår, at det hele er en misforståelse, og at de bare var klædt ud som lilla rumvæsener til en galaktisk temafest.

Det skriver Metro.

Hændelsen kommer lige oven i en stigende debat om racisme i landet, der tilbage i 1994 blev fri af apartheid. Universitetet reagerede derfor med hård hånd over for pigerne, men nu viser det sig, at de måske tog fejl af farverne.

13-årige Emilie var klædt ud som Inger Støjberg til Halloween
13-årige Emilie var klædt ud som Inger Støjberg til Halloween

Efter at billedet af pigerne i ‘sort’ maling var blevet blev lagt op på Twitter af POWER987 News er der nemlig nu blevet lagt endnu et billede op, som netop viser den ene af pigerne med lilla maling og iført sølv antenne.

Universitets talsmand har nu været ude og udtale sig i sydafrikanske medier om, at de er blevet gjort bekendt med de nye beviser, og at en efterforskning nu er igang. Det skriver Metro.

Bedøm selv i vores galleri.

Det må du se: Hunde klædt ud til halloween
Det må du se: Hunde klædt ud til halloween

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx