Af - 20/02-14 16:23; Opdateret: 20/02-14 16:44

Kina frygter for global fugleinfluenzaKina frygter for global fugleinfluenza

Kina og WHO er uenige om, hvorvidt fugleinfluenza inde midt i Kina udgør en risiko for global fugleinfluenza.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Opblusningen gennem de seneste måneder af fugleinfluenza i Kina, får nu kinesiske forskere til at frygte en global epidemi.

De kinesiske forskere advarer derfor europæiske viruseksperter i det europæiske magasin, Eurosurveillance, mod influenzavirusen, H7N9, som siden jul har kostet flere end 70 mennesker i Kina livet.

Indtil videre har virusen stort set kun smittet fra fugle til mennesker, men forskerne frygter, den vil blande sig med andre influenzavirus og på den måde blive i stand til at smitte fra menneske til menneske samt udvikle sig til en mere dødelig variant af virus.

De bekymrede forskere, som arbejder på Shanghai Public Health Clinical Center, beskriver blandt andet, hvordan H7N9 kan blande sig med H9N2. Forskerne har allerede fundet eksempler på at dette er sket og frygter at disse kombinationer vil kunne blive blandet yderligere med andre vira, som smitter mellem mennesker, og at de nye blandinger således starter en pandemi.

Professor Ian Mackay, University of Queensland udtaler, at man skal holde øje med virussernes udvikling. Men direktør for WHO i Melbourne, Australien, maner til ro:

- Indtil videre understøtter vores data ikke præmissen om, at dette udbrud skulle være farligere, end det vi havde i 2013, siger Ian Barr.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se videoen: Fagboss i voldsomt...
bt.dk
Ambassadør for E-løbet:...
bt.dk
Midt i dansk detailkrig: Medie - nu...
bt.dk
To drenge ramt af bil i voldsom...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx