Af Mathias Tuxen - 27/09-17 17:18

Lægerne troede, han havde kræft: Så fandt de noget helt andet i hans brystLægerne troede, han havde kræft: Så fandt de noget helt andet i hans bryst

En britisk mand fik både en god og en underlig nyhed, da han blev undersøgt for kræft på hospitalet.

storybild

Arkivfoto: Shutterstock

En 47-årig mand blev hasteindlagt på hospitalet, hvor han skulle undergå adskillige undersøgelser, da lægerne frygtede, at han havde brystkræft. Sandheden viste sig at være en helt anden.

Det viste sig nemlig, at manden havde et 40 år gammelt stykke legetøj siddende i lungen.

Som syvårig havde manden på bemærkelsesværdig vis inhaleret et lille legetøj, som satte sig fast i hans lunge. I over 40 år sad den lille trafikkegle af plastik fra et Playmobil-legetøjssæt i hans krop. Og i 40 år voldede det ikke manden fysisk ubehag eller sundhedsmæssige problemer. Indtil for nylig.

Det skriver BMJ Case Reports ifølge Metro.

Den 47-årige mand søgte hjælp på Royal Preston Hospital i Lancashire i England, da han var begyndt at hoste slim op og føle sig utilpas. Lægernes første antagelse og diagnose lød på brystkræft.

En røntgenundersøgelse viste imidlertid en helt anden årsag til mandens svækkede helbred. Han havde en plastikgenstand i lungen. Ifølge Metro er det den længste tid, et fremmedobjekt har siddet i et menneske uden at blive fundet.

I reporten fra BMJ Case Reports lyder det fra patienten, at han ofte legede med Playmobil som barn, hvor han også ofte slugte små stykker af legetøjet. Og lige netop Playmobil-legetøjssættet fik han i fødselsdagsgave, da han blev syv.

Fire måneder efter operationen, hvor trafikkeglen blev fjernet fra mandens lunge, viser nye røntgenfotos og undersøgelser, at hans hoste og problemer er aftagende.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny OL-skandale: Endnu en atlet taget...
bt.dk
Svensk ugeblad bringer...
bt.dk
Kan du genkende reality-deltageren?...
bt.dk
Eddie Skoller sætter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx