30/03-16 02:33; Opdateret: 30/03-16 14:58

FN-diplomats korruptionssag fører til mere åbenhed i FNFN-diplomats korruptionssag fører til mere åbenhed i FN

Sag om bestikkelse har medført større åbenhed i Mogens Lykketofts kontor i FN's Generalforsamling.

storybild

John Ashe var formand for FN's Generalforsamling i 2013, men blev tidligere i år anholdt af politiet i USA og tiltalt for at tage imod bestikkelse i FN-regi. (Billede: AP/Kathy Willens)

En FN-rapport, der ser nærmere på tilstanden i departementet i FN's Generalforsamling, foreslår tirsdag gennemgående reformer. Det sker, efter at den tidligere formand for generalforsamlingen John Ashe i november blev anmeldt i en sag om bestikkelse.

Det er i dag danske Mogens Lykketoft, der er formand for generalforsamlingen, og det er således hans departement, der skal reformeres ifølge rapporten.

Rapporten blev tirsdag præsenteret af en arbejdsgruppe, der blev udnævnt af FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, efter at USA i november havde startet en korruptionssag mod John Ashe.

Den caribiske topdiplomat John Ashe blev blandt andet anklaget i en sag, hvor han angiveligt modtog bestikkelse i størrelsesordenen 500.000 dollar fra en kinesisk milliardær for til gengæld at promovere hans interesser i FN.

Det får holdet bag rapporten til at stille forslag om, at der bliver større åbenhed om pengestrømmene til departementets ansatte. Det kræver blandt andet, at der bliver tilført flere penge til departementet, der primært bliver finansieret af medlemslandene.

Mogens Lykketoft siger, at forslagene om større åbenhed i vid udstrækning allerede er indført.

- Alt det, de foreslår, man kan gøre, uden at lave om på FN's reglementer, det har vi gjort. Vi har fuldstændig åbenhed på nettet omkring al økonomi på mit kontor, siger Mogens Lykketoft.

Han siger, at der nu arbejdes på at ændre reglerne, så den samme åbenhed kommer til at gælde for kommende formænd.

- Vi har kun mødt stor velvilje over for at indføre den åbenhed på mere permanent basis, så det tror jeg ikke bliver et problem, siger Mogens Lykketoft.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt skuespillerinde er gravid: 'Det...
bt.dk
Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Socialdemokrat opfordrer til opgør:...
bt.dk
Ronaldo nægter sig skyldig i kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx