Af - 06/06-15 19:20; Opdateret: 07/06-15 08:19

Kina: Droner skal stoppe eksamenssnydKina: Droner skal stoppe eksamenssnyd

Kineserne gider ikke snyd. Så nu skaffer de flyvende forstærkning, der skal kontrollere de studerende til selvmordstruet eksamen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Vi vil så gerne konkurrere med kineserne og deres effektive skolesystemer. Men mon ikke danskerne pænt springer over kinesernes nyeste kontrolmekaniske i deres skoler?

LÆS OGSÅ: TV: Popstjerne fik fingeren skåret op af drone under koncert

Verdens mest befolkningsrige land har nemlig taget noget utraditionelle midler i brug for at forhindre snyd i skolen. De har anskaffet droner til en eksamen, der afgør om de kinesiske unge kan komme på universitetet. Det skriver Mashable.

Eksamen, der er to dage lang, tages af op mod 10 millioner kinesere årligt, og i 2014 begik 79 mennesker selvmord i forbindelse med adgangsgivende eksaminer i Kina.

LÆS OGSÅ: Al-Jazeera journalister anholdt for at flyve droner

På grund af det store pres forsøger flere kinesere at snyde - og dét med meget kreative metoder, hvor studerende tidligere er blevet taget med for eksempel briller med små kameraer i og t-shirts med skjulte telefoner.

Det lyder næsten som James Bond, og det gider de kinesiske myndigheder altså ikke. Så derfor vil droner nu svæve over de studerende og holde øje med radiosignaler. Og hvis de spotter signaler kan de flyve helt tæt på de studerende og afsløre personen.

LÆS OGSÅ: TV: Mand bliver jagtet af drone med bomberør

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx