Af Daniel Seistrup - 01/04-18 18:18

Nordens højest beliggende lejlighed solgt for kæmpe millionbeløbNordens højest beliggende lejlighed solgt for kæmpe millionbeløb

Ingen gadestøj, fænomenal udsigt og hammer dyre priser.

storybild

Her ses Karlatornet, som firmaet Serneke præsenterer den 245 meter høje bygning.  (Billede: Serneke)

Nordens højest beliggende penthouselejlighed er netop solgt for godt 66 millioner svenske kroner, hvilket svarer til 47 millioner kroner.

Det er en ukendt køber, der netop har erhvervet sig lejligheden, der spreder sig over de tre øverste etager i det store byggeprojekt Karlatornet i Göteborg. Samlet set vil lejligheden være på hele 370 kvadratmeter.

Karlatornet vil stå færdigbygget i 2021 og bliver 245 meter højt. Dermed vil de øverste penthouselejligheder også blive de højst beliggende i Norden.

Det er ejendomsmægleren Eklund Stockholm New York, der har haft ansvaret for at sælge de imponerende lejligheder, som i øvrigt har to tagterrasser, en pool og en vinterhave.

Mægleren ønsker ikke at oplyse, hvem køberen af den højest beliggende lejlighed er.

»Det er ikke en fra Hollywood. Det er en svensker,« siger mægler Niklas Berntzon fra Eklund Stockholm New York til Göteborgs-Posten.

Køberen flytter først ind i 2021, hvor hele bygningen står færdigt. Karlatornet vil til den tid have 590 ejerlejligheder, hvor priserne ligger på alt fra en million kroner til knap 50 millioner kroner.

Trods et sløvt svensk boligmarked, er 80 procent af lejlighederne allerede solgt tre år før, at Karlatornet står færdigt. De første lejligheder blev solgt i 2016.

300 af værelserne i Karlatornet forventes at blive hotelværelser. Det er Peter Stordalen, der er investor og grundlægger af Nordic Choice Hotels, som med en 20-årig lejekontrakt til en værdi på 500 millioner kroner, skulle have købt adgang til at drive hotelvirksomhed i den store bygning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Åbenhjertig anklager om den brutale...
bt.dk
Midt i dansk detailkrig: Medie - nu...
bt.dk
Uhyggelig ulykke i dansk svømmehal:...
bt.dk
Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx