Af Ritzau - 02/04-17 11:19; Opdateret: 02/04-17 18:34

Svensk skolebus forulykker: Tre er døde og mange kvæstetSvensk skolebus forulykker: Tre er døde og mange kvæstet

Bus med 52 skolebørn og syv voksne væltede i Mellemsverige. Kvæstede er fløjet til hospitaler i hele landet.

storybild

Der skal have været 52 skolebørn og syv voksne i bus, der vælter undervejs til et skisportssted i det mellemste Sverige. Flere meldes omkommet, og mange er kvæstet. (Billede: Scanpix/40421 Nisse Schmidt/tt/ritzau Foto)

Sverige er i sorg, efter en bus fyldt med skolebørn er forulykket i det mellemste Sverige. Tre er omkommet, og flere svæver mellem liv og død.

Det oplyser myndighederne til de svenske medier.

Fem er ført til hospitalet med alvorlige eller livstruende kvæstelser. De er i hast fløjet til forskellige hospitaler i Sverige. 18 andre er indlagt med middelsvære kvæstelser, oplyser hospitalet i Östersund.

- Det er en alvorlig busulykke, og vi har tilkaldt alle tilgængelige ressourcer, siger Marie Andersson, der er pressemedarbejder for politiet.

Ulykken skete ved Sveg i Härjedalen syd for Östersund.

Ifølge politiet var der 59 om bord i bussen, 52 børn og syv voksne.

En del af de kvæstede blev ført til hospitalet i Östersund. Her blev to meldt døde. Andre kvæstede blev overført til hospitaler andre steder i landet, blandt andet i Huddiksval og Uppsala.

Ikke alle pårørende er underrettet, så derfor er politiet tilbageholdende med oplysninger på en pressekonference ved 17-tiden.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) oplyser på Twitter, at han har udtrykt sin medfølelse over for den svenske statsminister, Stefan Löfven.

- Lige kondoleret over for min svenske kollega, efter at have hørt om den tragiske busulykke tidligere i dag i Sverige, skriver Løkke.

Löfven selv siger på en pressekonference søndag aften, at det er "en sorgens dag" i Sverige.

- Mine og sikkert hele det svenske folks tanker er hos ofrene, deres pårørende og skolekammerater, siger den svenske statsminister.

Han tilføjer, at det endnu er for tidligt at spekulere i, hvad der forårsagede ulykken.

Politiet tilkaldte alle tilgængelige ressourcer fra regionen, da alarmen gik lidt over 7.00. Omkring 10.30 var alle i bussen ført væk.

Bussen var på vej til Klövsjö i et område, der ligger syd for Östersund og Åre. De mange skolebørn kommer fra kommunen Marks sydøst for Göteborg.

Svenske medier viser billeder af bussen, der ses ligge i en grøft væltet om på den ene side. Blandt andet forruden er knust.

Ambulancer, redningshelikoptere og redningstjenesten arbejdede i timerne efter ulykken på stedet.

En passager fra bussen siger til Östersunds-Posten, at de fleste lå og sov, da ulykken skete.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Astana-dansker om lukningssnak: 'Det...
bt.dk
Droppede ud af skolen som 14-årig: Nu...
bt.dk
Er du anspændt og stresset? Giv dig...
bt.dk
Michael er sporløst forsvundet:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx