Af - 05/08-14 18:39; Opdateret: 05/08-14 18:54

Ny lov: Mænd skal have tilladelse til at gifte sig med udlændingeNy lov: Mænd skal have tilladelse til at gifte sig med udlændinge

Det bliver særdeles svært for saudiarabiske mænd at gifte sig med udenlandske kvinder fremover.

storybild

De saudiarabiske mænd får fremover svært ved at kysse på en udenlandsk brud. (Billede: Polfoto/AP/Arkivfoto)

Det er hårde tider for saudiarabiske mænd. Har de udviklet følelser for kvinder uden for landets grænser og går med planer om at gifte sig, kræver det nu en tilladelse fra staten.

Hvis en saudiarabisk mand vil sætte ring på en udenlandsk kvindes finger, kan det ikke længere blot ske ved hendes accept. Nu skal han gennem et bureaukratisk helvede af mere eller mindre absurde regler. Det skriver det engelsk-arabiske medie Al Arabiya. Se bare her:

Først og fremmest skal manden være over 25 år. Er han det, kan han få lov til at søge om tilladelse hos den lokale borgmester, der skal give sin accept ved underskrift. Lykkes det, er næste skridt at samle borgmesterens underskrift, ansøgningen samt diverse identitetspapirer og sende hele molevitten til landets regering, som herefter vil tage stilling til det foreslåede bryllup.

Irak vil forbyde muslimer at gifte sig med ikke-muslimer
Irak vil forbyde muslimer at gifte sig med ikke-muslimer

Er manden i forvejen gift, hvilket er ganske normalt i det sharia-udøvende land med flerkoneri som en almindelighed, er det en noget mere kompliceret sag: For at få lov til at blive skilt, skal han nemlig have en rapport fra hospitalet, der erklærer, at den nuværende hustru enten er handicappet, kronisk syg eller steril.

Er alle papirerne i orden, kan han få lov til at anmode om at gifte sig igen – et halvt år efter skilsmissen vel at mærke. Det fortæller politidirektør i Makkah, Assaf al-Qureshi, til Makkah Daily ifølge Al Arabiya.

Han fortæller desuden, at det er forbudt for saudiarabiske mænd at gifte sig med indvandrere fra Pakistan, Bangladesh, Tchad og Burma. Kvinder herfra udgør ifølge uofficielle statistikker omkring en halv million i Saudi-Arabien.

Vild udfordring: Du må først fri til min datter... Hvis du går til Nordpolen
Vild udfordring: Du må først fri til min datter... Hvis du går til Nordpolen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Uhyggeligt gidseldrama i Frankrig: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx