Af nani - 28/08-15 10:04; Opdateret: 28/08-15 11:48

Ungarsk politi: Tre er anholdt efter tragedie i ØstrigUngarsk politi: Tre er anholdt efter tragedie i Østrig

Fund af døde flygtninge i kølelastbil fører til anholdelser i Ungarn, men bagmændene menes at være på fri fod.

Bildstrecke im Grossformat »
Ifølge avisen Kronen Zeitung drejer det sig om 71 flygtninge, der formentlig er døde af iltmangel i denne lastbil. Det drejer sig om kvinder og mænd, og der er formentlig ingen børn blandt de omkomne, skriver avisen. De østrigske myndigheder oplyste torsdag, at det drejede sig om mellem 20 og 50 døde. Men det var før, politiet og retsmedicinere havde inspiceret lastbilen. Nu er tallet landet på 71 mennesker, der er omkommet af iltmangel. Kølelastbilen har tidligere tilhørt en slovakisk fødevarevirksomhed. Den kørte på ungarske nummerplader, og myndighederne i Østrig siger, at menneskesmuglere står bag. Formentlig havde de mange mennesker i lastbilen været døde i halvanden døgn, da bilen blev fundet. Alt tyder på, at de døde af iltmangel. De to betjente, der fandt lastbilen, kunne konstatere, at de døde så tilredte ud og formentlig havde kæmpet. De kunne desuden se, at førerhuset var tomt, og at døren var ulåst. Lastbilen blev torsdag kørt til en veterinærstation nær grænsen til Ungarn, og her blev den tømt og undersøgt i løbet af natten af politi og retsmedicinere. Betjente fra stedet har kunne konstatere, at de døde så tilredte ud og formentlig havde kæmpet. - De har vel forsøgt på en eller anden måde at komme ud, forklarer en. De østrigske myndigheder kunne fredag oplyse, at der befandt sig over 70 døde flygtninge i en kølelastbil, som dagen forinden blev fundet på motorvejen ikke langt fra grænsen til Ungarn. Avisen Kronen Zeitung erfarer, at det nøjagtige antal er 71.

Ungarsk politi bekræfter, at tre er anholdt i Ungarn i forbindelse med de angiveligt 71 migranter, som blev fundet døde torsdag i en lastbil på en østrigsk motorvej.

Samtidig oplyser ungarsk politi, at en lastbil med mindst 18 syriske flygtninge er væltet på motorvejen M5 tidligt fredag morgen, og 10 er kvæstet. En rumænsk chauffør er anholdt, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De tre andre anholdte er en del af et mafia-netværk, og de egentlige bagmænd formodes stadig at befinde sig i Rumænien, skriver avisenKronen Zeitung.

Det antages, at lastbilen kørte fra Ungarns hovedstad, Budapest, tidligt onsdag morgen. Kort før klokken ni samme morgen befandt lastbilen sig ifølge øjenvidner fortsat på den ungarske side af grænsen til Østrig, oplyser politikilder til avisen.

I løbet af den samme nat har lastbilen passeret grænsen.

Tidligt torsdag morgen mellem 5 og 6 ser øjenvidner bilen parkeret på en holdeplads ved motorvejen A4 mellem Neusiedl og Parndorf.

Torsdag kort efter 11 åbner politiet lastbilen og ser de mange døde. De formodes at have været døde mellem halvanden og to døgn. Årsagen er efter alt at dømme iltmangel.

Ifølge politiet befandt der sig 71 flygtninge i lastbilens kølerum.

LÆS OGSÅ: Værre end frygtet: Over 70 er fundet døde i lastvogn

LÆS OGSÅ: Flere hundrede frygtes druknet ud for Libyen

LÆS OGSÅ: Politi: Flygtninge var formentlig døde før de nåede Østrig

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx