Af Lars Dinesen - 29/08-15 11:51

Støtte til broderskab giver fængsel til journalisterStøtte til broderskab giver fængsel til journalister

Tre journalister fra al-Jazeera er idømt tre års fængsel for at have støttet Det Muslimske Broderskab.

storybild

Her hilser den canadiske Al-Jazeera English journalist Mohammed Fahmy, til venstre, på menneskerettighedsadvokaten Amal Clooney (George Clooneys kone) inden han går ind i retssalen i Cairo for at modtage sin dom. (Billede: Polfoto/AP/amr Nabil)

En egyptisk domstol har lørdag idømt tre journalister fra mediet al-Jazeera tre års fængsel, til trods for at en global kampagne har krævet deres løsladelse.

De tre journalister, som blev anholdt i december 2013, blev i juni sidste år idømt syv års fængsel for at have "spredt løgne fra en terrororganisation".

Canadieren Mohamed Fahmy og den egyptiske producer Baher Mohamed var til stede ved domsafsigelsen. Den australske journalist Peter Greste blev dømt in absentia, da han ikke længere befinder sig i Egypten.

Islamisk Stat: Vi har bortført tre kristne i Libyen
Islamisk Stat: Vi har bortført tre kristne i Libyen

Betegnelsen terrororganisation bliver af de egyptiske myndigheder brugt om Det Muslimske Broderskab, som indtil sommeren 2013 sad på magten i landet.

Forholdet mellem de egyptiske myndigheder og det Qatar-baserede medie har været yderst anstrengt, og al-Jazeera har ved tidligere lejligheder klaget over, at egyptisk militær har blokeret mediets tv-signal med militært isenkram.

Domstol stadfæster dødsdom over Mursi og 80 andre
Domstol stadfæster dødsdom over Mursi og 80 andre

Al-Jazeera besluttede i december at lukke mediets egyptiske kanal.

LÆS OGSÅ: Egypten frikender 17 demonstranter

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx