Af - 23/09-13 12:54

Hovedmistænkt: Den hvide enke bag terrorangrebet i KenyaHovedmistænkt: Den hvide enke bag terrorangrebet i Kenya

Mindst to britere, en kvinde og en mand, mistænkes for at stå bag terrorangreb mod varehus i Kenya

storybild

Det er denne kvinde, Samantha Lewthwaite, der er blandt de hovedmistænkte til terrorangrebet i Kenya.

Den engelske presse svirrer i disse timer med rygter om, at det er britiske, konverterede muslimer, som står bag terrorangrebet mod det kenyanske indkøbscenter, Westgate i Nairobi.

Samtidigt med at den britiske regeringsleder, David Cameron, nu advarer briterne om, at de skal være forberedt på flere dårlige nyheder fra Kenya, har terrorgruppen as-Shabaab, som har taget ansvar for angrebet, ifølge London Evening Star twittet, at der er en engelsk mand blandt de 10 til 15 terrorrister, som fortsat tilbageholder gidsler i varehuset.

LÆS OGSÅ: Lige nu: Eksplosioner og sort røg i Nairobi

Og ifølge flere britiske medier er det britiske udenrigsministerium nu også i fuld gang med at efterforske om en anden kendt kvindelig britisk terrorist, Samantha Lewthwaite, også kaldet Den hvide Enke, er en af nøglepersonerne bag angrebet.

29-årige, Samantha Lewthwaite, som hører til en af lederne i den somaliske terrorgruppe, as-Shabaab konverterede til islam som teenager og har været gift med selvmordsbomber og fundamentalist, Jermaine Lindsay, som i 2005 sprang sig selv i luften under et terrorangreb i London, som kostede 26 livet.

LÆS OGSÅ: Dansk toårig redder gravid mor fra terror

Samantha Lethwaite, der bor i Somalia under terrorgruppens beskyttelse, er i forvejen efterlyst for planer om at dræbe hundrer af britiske turister Mombasa, sidste år i december. Og ifølge den kenyanske regerings talsmands udtalelser til blandt andet Daily Mirror er der en hvid kvinde blandt terroristerne i Westgate:

- Der er stor mulighed for at Samantha Lewthwaite er én af dem. Vi har rapporter om, at der er mindst én, måske to, kvinder involverede.

LÆS OGSÅ: Avis: En finne og andre udlændinge står bag terror-angreb

Samantha Lewthwaite, der har tre børn, er efterlyst af CIA, Scotland Yard og Kenyas politi mistænkt for at have stået bag et granatangreb mod en kenyansk cafe, Jericho Beer Bar, forrig søndag, hvor tre blev dræbt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK-profil med overraskende...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert: Kom så, Grosjean!
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx