Af Webstud/AS - 12/09-17 22:34

Guldgravere lavede folkedrab på stammefolk - fejrede det på barGuldgravere lavede folkedrab på stammefolk - fejrede det på bar

En sag har fundet sted i brasilien, som betegnes som folkedrab.

storybild

Her er et ukontaktet stammefolk fotograferet i Brasilien i 2011.

Der findes stadig folkefærd, der ingen kontakt til civilisationer har. De bor i hytter dybt inde i junglen og udviser aggressiv adfærd, hvis de bliver forsøgt kontaktet. Nu har en påstået massakre på et brasiliansk stammefolk fået rettighedsforkæmpere til at råbe vagt i gevær.

De havde aldrig haft kontakt til omverdenen. En dag, mens stammefolket samlede æg langs Amazonfloden, stødte de på en flok guldgravere. Nu er de 10 indfødte døde, og sagen efterforskes som et folkedrab.

Det skriver New York Times.

Det brasilianske agentur Funai kæmper for at beskytte landets oprindelige befolkning, herunder de ukontaktede stammer. Gennem anklagemyndigheden har Funai nu startet efterforskningen af den uhyggelige sag.

En flok guldgravere havde siddet på en bar nær Colombias grænse og blæret sig med, at de i sidste måned havde dræbt 10 stammefolk. Uden anger sad de og svingede rundt med en håndskåret paddel, de angiveligt havde plyndret fra stammen.

»Det var ond bar-snak«, udtalte Leila Silvia, Funai-koordinator for ukontaktede stammefolk. »De blærede sig endda med at skære kroppene op og smide dem i vandet«, kunne hun fortælle om de brutale mord.

Minearbejderne forsvarer sig med, at 'de blev nødt til at slå dem ihjel, eller selv blive slået ihjel'.

Survival International, en global organisation, der kæmper for stammefolks rettigheder, advarede om, at massemordet kan have udryddet store dele af det etniske folk.

»Hvis efterforskningen bekræfter beretningerne, er det her endnu en folkemorderisk massakre, der er en direkte konsekvens af den brasilianske regerings manglende beskyttelse af isolerede stammer«, sagde Sarah Shenker fra den globale organisation.

Den statsfinansierede organisation Funai forsøger at lade retfærdigheden ske fyldest, men Leila Silvia fortæller, at begrænsede midler gør det sværere at beskytte de oprindelige stammefolk.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekspert om Coops lukning af 47...
bt.dk
Nu bekræfter han: Hitsanger er...
bt.dk
Usædvanligt vejr under opsejling:...
bt.dk
Hver tredje passager gider ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx