Af - 21/02-16 19:02

Blev væk under flugten: Her får flygtningefamilie i Norge deres elskede kat tilbageBlev væk under flugten: Her får flygtningefamilie i Norge deres elskede kat tilbage

Efter en lang og dedikeret indsats fra frivillige har en irakisk familie i Norge på flugt fra krig og kaos fået deres elskede kat tilbage igen, efter at den forsvandt på Lesbos.

Bildstrecke im Grossformat »

Oppe i Norge sidder en irakisk familie og har fået lidt ekstra glæde i livet, nu hvor deres kat er tilbage i familiens favn. Katten blev væk under flugten fra deres hjem i Mosul, Irak, til Europa. Nu er de atter sammen.

Det skriver Mashable.

TV: Se den rørende video - Klovne får flygtninge til at grine
TV: Se den rørende video - Klovne får flygtninge til at grine

Kunkush, som katten hedder, blev væk, da familien ankom til øen Lesbos i det græske øhav. Under kaosset på stranden forsvandt Kunkush, og da det blev tid for familien at rykke videre, måtte de derfor efterlade deres elskede kat.

Efter en uges tid på flugt kom katten tilbage til stranden. En frivillig kunne huske familien og deres kat, som de nu navngav Dias. Nogle af de frivillige på øen startede derefter en eftersøgning, der spredte sig gennem Europa, hvor et billede af katten endte på forskellige modtagecentre.

TV: Ung flygtning bærer sin hundehvalp 500 km i favnen
TV: Ung flygtning bærer sin hundehvalp 500 km i favnen

Facebookgruppen ‘Reunite Dias’ blev oprettet af de frivillige, hvor informationer om kattens helbred løbende blev opdateret. Det fortæller én af de frivillige, Amy Shrodes, som Mashable har været i kontakt med.

- Jeg ved, hvor meget håb betyder for en person, der ikke har mere tilbage. Jeg havde en stærk følelse af, at hvis familien havde gjort så stor en indsats for at få ham med på rejsen, så måtte de se ham som en del af familien. Det ville ikke være rigtigt, ikke at give dem en chance for i det mindste at vide, om han er okay, eller at få ham tilbage, hvis de er i en situation, hvor det er muligt, har Amy Shrodes skrevet til Mashable.

Chartergæster på græske øer har medbragt 15 ton nødhjælp
Chartergæster på græske øer har medbragt 15 ton nødhjælp

Efter oprettelsen af Facebookgruppen gik det stærkt. Shrodes fandt et hjem til Kunkush i Berlin, hvor han hang ud indtil kattens familie så Facebookgruppen og kontaktede de frivillige bag. Nu er katten kommet til Norge, tilbage i familiens favn.

Se den glædelige genforening her:

GALLERI: Sådan er forholdene for flygtninge på ferieøen Lesbos
GALLERI: Sådan er forholdene for flygtninge på ferieøen Lesbos

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ekstremt rekordforsøg - nu kan Casper...
bt.dk
Vildt Ronaldo-show og NI mål: Real...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
LIGE NU: Politiet massivt til stede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx