Af - 26/01-15 14:41

15 gribende billeder: Mænd, der klæder sig som kvinder15 gribende billeder: Mænd, der klæder sig som kvinder

Den pakistanske fotograf Muhammed Muheisen har fået indblik i en ukendt verden i Pakistan. Mænd, der klæder sig som kvinder - også kaldet cross dressing.

Bildstrecke im Grossformat »
Bakthawar Ijaz på 43 tager make-up på. Han forbereder sig på at gå ud om aftenen. - Jeg er en meget sky mand. Folk kigger altid på mig, når jeg går ud af døren for at tage på dansejob. Når jeg er sammen med dem (de andre mænd red.) føles det som at være sammen med min familie. Jeg føler mig tryg og respekteret. Waseem Akram gør sig klar til en fest om aftenen. - Jeg er ikke trankønnet, fortæller han, jeg er en mand, der bare nyder at danse og har brug for penge. Og når jeg klæder mig som en kvinde, kan jeg tjene penge til et bedre liv, fortæller Waseem Akram. Amjad Mahmoud ses her – i mandlige og kvindelige udgave – mens han poserer foran spejlet. Amjad synes det er svært at balancere med to identiteter, og er stolt over at være transkønnet: - Det eneste jeg ikke kan gøre, som en kvinde kan, er at føde børn, fortæller han. Bakhtawar Ijaz gør sig klar til aftenjobbet. Her ser man ham tage et bh på, for at fuldende det kvindelige billede. Tahir Abbas på 26 år poserer her som mand og som sin kvindelige figur. Arfeen Nasar på 49 viser sig som sin mandlige figur og sin kvindelige figur. Her er det endnu et billede af Wassen Akram, der gør sig klar som kvinde. Waseem Akram som han ser ud om dagen. Han arbejder til daglig i en mobilbod, hvor han sælger mobiltelefoner – som mand. Men Waseem Akram ser helt anderledes ud om aftenen, når han er blevet forvandlet til en kvinde. Her ses Waseem Akram til en af de fester, han plejer at komme til for at tjene penge. Bakhtawar Ijaz er 43 år. Her ses han som både kvinde og mand. Riasat Hussain åpå 19 år poserer som mand og kvinde. Spejlbillede af Waseem Akram, der gør sig klar. Waseem Akram barberer sig for ikke at have skægstubbe, når han skal udgive sig for at være kvinde. Her sidder Waseem Akram med sine venner og spiller spil. Om dagen er han mand, men om natten forvandler han sig til at kvinde.

I et konservativt land som Pakistan, hvor kvinder bliver stenet til døde og homoseksualitet er noget, man skjuler, er cross dressing bestemt ikke noget, man ser i det daglige billede. Men der er nogle mænd, der lever et liv i det skjulte. Om dagen er de arbejdende mænd, mens de om natten bryder ud som kvinder.

At være cross dresser betyder i ordets egentlige forstand, at man mikser kønnene, så mænd bærer kvindetøj, og kvinder bærer mandetøj. Fejlagtigt tror mange, at det handler om noget seksuelt. Men det gør det ikke nødvendigvis – heller ikke for disse pakistanske mænd.

20 prisvindende bryllupsfotos, der tager vejret fra dig
20 prisvindende bryllupsfotos, der tager vejret fra dig

27-årige Waseem Akram ser cross dressing som en mulighed for at få et bedre liv:

- Jeg er ikke transkønnet. Jeg er en mand, der bare nyder at danse og har brug for penge. Og når jeg klæder mig som en kvinde og danser som en kvinde, kan jeg tjene penge til et bedre liv, fortæller Waseem Akram.

Fotografen Muhammed Muheisen har som en af de få fået et helt særligt indblik i cross dressernes verden. Han har fulgt dem, når de klæder om fra mænd til kvinder, og når de tager til fest om aftenen for at danse som kvinder.

Få det bedste ud af regnvejret - sådan tager du smukke vandpyt-fotos
Få det bedste ud af regnvejret - sådan tager du smukke vandpyt-fotos

For det er nemlig det, det handler om for flere af dem. Det er en måde at tjene penge på.

Se den spektakulære billedserie øverst i artiklen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx