Af Mads Brandsen - 22/09-17 22:45

I dag dør 3.000 om året af ekstremt vejr: Forskere forudser, at det vil blive langt værreI dag dør 3.000 om året af ekstremt vejr: Forskere forudser, at det vil blive langt værre

Forskere mener, det ekstreme vejr, som finder sted flere steder i verden lige nu, bliver langt værre i fremtiden.

storybild

Omkring 3.000 mennesker dør hvert år som følge af ekstreme vejrsituationer som eksempelvis hedebølger, orkaner og oversvømmelser.

Men selv om klimaændringer allerede i dag er en af de største trusler mod menneskets sundhed og velfærd, kan det tal blive mangedoblet fremover, så der i 2100 vil være 152.000 dødsfald, der knytter sig til vejrfænomener.

Det fremgår af ny forskning fra Europa-Kommissionens forskningsenhed i Italien. Studiet omtales i det velansete videnskabelige tidsskrift The Lancet.

»Klimaændringerne er en af de største globale trusler mod den menneskelige sundhed i det 21. århundrede, og farerne for samfundet vil i stigende grad være knyttet til vejret,« siger en af forfatterne til studiet, Giovanni Forzieri, til nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge studiet kan to tredjedele af den europæiske befolkning blive udsat for vejrkatastrofer frem mod år 2100. Det er særligt hedebølger, der vil komme flere af i fremtiden, vurderer forskerne.

Det vil særligt gå ud over visse befolkningsgrupper.

»De mest sårbare vil være ældre eller personer med sygdomme, der har begrænset evne til at regulere deres kropsvarme samt de fattige, der i mindre grad har adgang til hjælp,« skriver forskerne, der opfordrer til, at politikerne opfylder målene i klimaaftalen fra Paris.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Menneskejagt på farlig øksemand...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Politiet efterforsker mistænkeligt...
bt.dk
Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx