Af - 12/10-15 21:59

Forskning: Din kat kunne (næsten) ikke være mere ligeglad med digForskning: Din kat kunne (næsten) ikke være mere ligeglad med dig

Ny undersøgelse viser, at katte opfører sig på nøjagtig samme måde, uanset om ejeren er til stede eller ej.

Bildstrecke im Grossformat »
Et studie publiceret i Journal of Social Psychology viste, at ældre hundeejere i langt højere grad end ældre uden hund, følte sig sundere, i større mental balance og følte sig langt mere socialt velfungerende. Hvem har ikke også lyst til at stå op om morgenen for at passe denne lille hvalp? Ifølge et studie publiceret i Society & Animals spurgte forskere henholdsvis hunde- og katteejere, om hvor meget de to grupper grinede i løbet af en dag. Hundeejere grinede meget meget. Oprindelsen af nutidens tamme hunde skal findes hele 18.800-32.100 år tilbage i tiden (mod kattens 8000 år, red.). De tamme hunde blev avlet direkte fra ulvene, der er kendte for at udvikle stærke bånd til deres flok. Det bekræfter Stephen Zawistowski, en forsker, der arbejder for American Society for the Prevention of Cruelty to Animals. Engelske forskere fra Universities of Liverpool and Bristol fandt ud af, at englændere i langt højere grad konverserede med andre - herunder helt fremmede - hvis de havde en hund. Børn født i hjem med hund(e) har lavere risiko for at udvikle astma og allergi. Dette understøttes af et studie publiceret i Proceedings of the National Academy of Sciences. I et andet studie kunne deltagerne fortælle, at de ti måneder efter anskaffelsen af en hund havde fået større selvtillid, formentlig som følger af mere motion og lavere frygt for at blive udsat for kriminalitet. Noget så simpelt som øjenkontakt med de firbene venner gør, at man kan måle en direkte stigning af 'lykkehormonet' oxytocin. Ligeledes faldt niveauet af samme hormon, da en række forsøgspersoner blev bedt om ikke at se deres hunde i øjnene i en hel dag. Overvægt er en plage i rigtig mange lande og motion har alle godt af. Researchere fra Michigan State University fandt i 2011 ud af, at 60 procent af alle hundeejere tog deres hunde med på fysisk udfordrende gåture regelmæssigt. What's not to like? Hunde og katte er ikke de bedste venner, men tidligere på året reddede amerikanske læger en kats liv ved hjælp af en blodtransfution - fra en hund. Ligesom mennesker, er der nogle hunde, der har en 'universiel' blodtype. Derudover er hunde gode til at advare om fare og kan derudover trænes til at advare om for eksempel krampeanfald og cancer.

Hvis du ikke allerede nu er blevet helt slukøret over at være katteejer, så tag da også lige og klik dig gennem dette galleri: Ni grunde til, at man skal have hund.

Mange kæledyrsejere vil gerne tro, at de har et helt unikt bånd til deres dyr. Men hvis du er katteejer, kan du godt tro om igen.

For katten opfører sig ikke anderledes over for dens ejer, som når den er sammen med fremmede. I hvert fald ikke, hvis man skal tro en ny engelsk undersøgelse, som har undersøgt forholdet mellem katte og deres ejere. Det skriver Sci-News.com.

Undersøgelsen viser, at katte havde samme adfærd sammen med dens ejer som den havde overfor fremmede. Katten opførte sig altså på nøjagtig samme måde, uanset om ejeren var til stede eller ej.

Det eneste, katteejere måske kan varme sig lidt ved, er, at undersøgelsen viste, at der var en lille tendens til, at kattene miavede en smule mere, når ejeren forlod dem, end når de blev forladt af en fremmede.

Vores undersøgelse viser, at katte er meget mere uafhængige af os end hunde.
Det siger professor Daniel Mills fra University of Lincoln til Sci-News.com

Til sammenligning viser en lignende undersøgelse, at hunde er knyttet til deres ejer på samme måde, som børn er knyttet til deres forældre.

- For hunde repræsenterer deres ejere en form for sikkerhed, mens katte tydeligvis er mere selvstændige, når det gælder om at håndtere usædvanlige situationer, siger Daniel Mills.

LÆS OGSÅ: GALLERI: Katte konkurrerer mod mænd – i nuttethed – i ny bog

LÆS OGSÅ: 50.000 sunde - men hjemløse - katte aflives hvert år

LÆS OGSÅ: Velkommen til: Zoo i København overrasker med nye tigerunger

LÆS OGSÅ: Denne kat har 37.000 følgere på Instagram - man forstår hvorfor

LÆS OGSÅ: Uhyggelig statistik: Katte smides ud som affald

LÆS OGSÅ: Sjovt! Derfor giver folk deres katte 'paryk' på

LÆS OGSÅ: TEORI: Dyrenes øjne afslører om de er rovdyr eller byttedyr

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

S: Skilsmissepar skal tvinges til en...
bt.dk
DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx