Af - 25/11-15 07:14

TV: Se den rørende video - Klovne får flygtninge til at grineTV: Se den rørende video - Klovne får flygtninge til at grine

En klovnetrup er taget til Lesbos. Deres mission er at få flygtninge til at grine midt i en svær tid. Se den rørende video her.

"Klovne uden grænser" får flygtninge til at smile midt i svær tid (Credit: Upworthy) Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Hverdagen i en flygtningelejr er langt fra sjov og ballade. Men initiativet "Klovne uden grænser" fra USA har siden slutningen af oktober forsøgt at sætte en smule mere kulør på hverdagen i flygtningelejrene på den græske ø Lesbos.

Med farverige kostumer, røde klovnenæser, sang, musik og trylletricks forsøger de at give flygtninge fra blandt andet Syrien og Afghanistan et smil på læben i en svær tid.

Molly Levine, der er en del af klovnetruppen fortæller en rørende historie om en mand, der havde oplevet klovnenes show sammen med sin lille datter.

- Han var så lettet, fordi han sagde, det var første gang, han havde set hende smile, siden de forlod Syrien, fortæller hun.

Syv børn er blandt 14 omkomne bådflygtninge nær Tyrkiet
Syv børn er blandt 14 omkomne bådflygtninge nær Tyrkiet

Hendes klovne-kollega Clay mazing supplerer:

- Alle griner på det samme sprog. Der er alle de her ret isolerede familier i deres egne telte i deres egne små grupper, og så pludselig kommer de her klovne og vi har en parade forbi alle teltene, og alle børnene og alle de voksne starter med at følge os, fortæller han og fortsætter:

- Og så sidder de alle sammen sammen og ser showet og griner og klapper sammen. Ved slutningen af showet er de alle på samme hold, også selvom de er fra forskellige lande, og de ikke taler det samme sprog, fortæller han.

I videoen øverst kan du se, hvordan klovnetruppen underholder børn og voksne i en flygtningelejr på Lesbos.

Truppen har ifølge videoen optrådt for mere end 6.000 mennesker siden slutningen af oktober.

TV: Græsk kystvagt prøver med vilje at sænke en flygtningebåd
TV: Græsk kystvagt prøver med vilje at sænke en flygtningebåd

Hjælpsom østjyde tiltalt for menneskesmugling
Hjælpsom østjyde tiltalt for menneskesmugling

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øksemandens far står frem: 'Hvorfor...
bt.dk
To FCK-spillere dumper: Forrygende...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx