Af Daniel Seistrup - 12/02-18 12:57

Megan blev næsten steril: Brudekjolen minder hende om det værsteMegan blev næsten steril: Brudekjolen minder hende om det værste

'Det værste er, at jeg har gjort det her mod min egen krop.'

storybild

MODELFOTO

Ordene kommer fra den 28-årige newzealandske kvinde Megan Hutchinson. I et åbenhjertigt blogindlæg fortæller hun om en svær tid, hvor et vægttab tog overhånd, fordi hun ville smide nok kilo til at kunne passe sin brudekjole. Konsekvensen blev, at hun blev steril, og nu advarer hun alle andre kvinder mod at pine sig selv for langt ned i vægt.

Hele vægttabet blev sat i gang, fordi Megan Hutchinsons mor døde i vinteren 2014.

Morens død betød, at den 28-årige kvinde mistede sin appetit.

Et år efter døden gik Megan Hutchinsons kæreste på knæ for hende og friede. Hun sagde ja og gik med det samme i gang med at bestille drømmekjolen. Den var størrelse 34 og passede perfekt. Samtidig kom hun sig langsomt over morens død, fik det bedre psykisk og begyndte at spise normalt igen.

Men så sad kjolen dårligere på hende, mente hun.

'Hvis jeg havde været smart, så havde jeg fortsat med at spise normalt. Men jeg havde et bryllup at se frem til, og jeg var bange for, at jeg pludselig ikke kunne passe kjolen længere,' skriver Megan Hutchinson.

Derfor besluttede den 28-årige newzealænder at holde sin vægt nede helt frem til brylluppet i 2016. Men det har i dag resulteret i, at hun ser sin brudekjole som en dårlig påmindelse om en tid, hvor hun ødelagde sin krop.

'Jeg fik menstruation i dag. Ikke noget særlig, vel? Jo, for mig er det. Det er første gang på over tre og, og jeg troede ellers, at jeg kunne være blevet steril for altid,' skriver Megan Hutchinson.

Derfor advarer hun andre kvinder mod at begå samme fejltagelse i tiden frem mod drømmebrylluppet.

'Jeg erkender, at jeg har været dum, og jeg beder ikke om andres medlidenhed. Det var uansvarligt og egoistisk. Men samtidig er jeg klar over, at jeg ikke er den eneste, der oplever det her,' skriver Megan Hutchinson.

Hun påpeger, at der hver eneste dag er sunde og raske kvinder, som udsætter deres krop for fare ved at gå på diæt eller overtræne for at blive klar til stramme jeans, bikini – eller brudekjolen.

'For en del af disse vil det ende med samme resultat om mig, skade helbredet og frugtbarheden. Så er du kvinde og forsøger at få et barn i løbet af de næste par år, så beder jeg dig, vær klog, og vurder om det er værd at tage risikoen for at slanke dig,' skriver Megan Hutchinson.

Det er endnu ikke lykkes hende at blive gravid. Men Megan Hutchinson har fået sin menstruation tilbage endnu engang.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

To FCK-spillere dumper: Forrygende...
bt.dk
Skistjerne vinder OL-medalje: 'Vil I...
bt.dk
Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Kvinde er faldet ud af vindue: Hendes...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx