27/06-15 20:25; Opdateret: 27/06-15 21:06

Mistænkt i Frankrig sendte selfie med afhugget hovedMistænkt i Frankrig sendte selfie med afhugget hoved

Selfie-foto blev sendt til en del personer i Nordamerika, oplyser kilderne tæt på efterforskningen.

storybild

(Billede: Polfoto)

En mand, der er mistænkt for at have halshugget sin chef på en gasfabrik i Frankrig og have sat hans hoved fast på en port til fabriksbygningen, sendte et såkaldt selfie-foto med det afhuggede hoved, siger kilder tæt på efterforskningen til AFP.

Den 35-årige Yassin Salhi blev anholdt, efter at han kørte en varevogn ind i en lagerhal med farlige gasser nær Lyon, Myndighederne fandt derefter det afhuggede i nærheden.

- Selfie-fotoet blev sendt via WhatsApp-systemet til en del personer i Nordamerika, siger kilderne tæt på efterforskningen.

Det franske politi afhørte den mistænkte lørdag.

LÆS OGSÅ: Frankrigs præsident om angreb: Det er terror

LÆS OGSÅ: Terrorekspert: Usselt at gå efter turister

Premierminister Manuel Valls, der har afbrudt en officiel rejse til Sydamerika, så han hurtigt kan være tæt på alle undersøgelser, advarer Frankrig om, at flere angreb er på vej.

Han siger videre, at angrebet på gasfabrikken nær Lyon vil forværre spændingerne i landet.

Ingen jihadististisk grupper har taget skylden for fredagens angreb, der skete samme dag som en skudmassakre på et feriested i Tunesien samt et selvmordsbombeangreb i Kuwait.

I Tunesien blev 38 mennesker skudt og dræbt, mens 26 blev dræbt i Kuwait. Begge disse angreb har Islamisk Stat taget skylden for.

Den 35-årige mistænkte i Frankrig, Yassin Salhi, er gift og far til tre. Fabrikken, som han kørte ind i, ligger i Saint-Quentin-Fallavier, omkring 40 kilometer fra Lyon.

LÆS OGSÅ: Kilde: Halshugget var gerningsmandens chef i Frankrig

Statsanklagemyndigheden siger, at han blev overmandet af flere brandfolk, da han øjensynligt forsøgte at få forårsaget en større eksplosion ved at åbne gasflaskerne.

Redningsmandskabet opdagede derefter liget af mandens halshuggede offer, der var mistænktes 54-årige chef, Herve Cornara.

Cornara's hoved var sat fast på et hegn og omgivet af to flag fra Islamisk Stat, udtaler Francois Molins fra den franske statsanklagemyndighed.

Undersøgelser er i gang for at få fastslået, om Cornara blev dræbt, inden han blev halshugget.

Indbyggerne i Saint-Quentin-Fallavier mindedes lørdag den døde med et minuts stilhed, hvorefter de sang Frankrigs nationalsang.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx