Af Ritzau - 24/06-17 17:45; Opdateret: 24/06-17 20:41

Cyberangreb er stoppet i det britiske parlamentCyberangreb er stoppet i det britiske parlament

Nogen har forsøgt at trænge ind i parlamentsmedlemmers e-mails, men er blevet stoppet af sikkerhedsprogrammer.

storybild

Ifølge BBC fik medlemmer i det britiske parlament fredag aften at vide, at nogen forsøgte at få adgang til deres e-mails. (Billede: Scanpix/Paul Ellis/arkiv)

Der har været forsøg på et cyberangreb i det britiske parlament. Det siger politikere og ansatte.

En talskvinde for parlamentet bekræfter, at nogen har forsøgt at skaffe sig adgang til parlamentsmedlemmers e-mailkonti. Men sikkerhedsprogrammer har beskyttet medlemmer og ansatte.

- Vi fortsætter med at undersøge denne episode og griber til flere midler for at sikre computernetværket i samarbejde med det nationale Center for Cybersikkerhed, siger talskvinden ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Som en forholdsregel har vi midlertidigt begrænset adgangen udefra til netværket. Som et resultat af det kan nogle medlemmer af parlamentet og ansatte ikke få adgang til deres e-mailkonti, når de er uden for Westminster, tilføjer hun.

Angiveligt skal parlamentarikerne allerede fredag aften være blevet orienteret om, at der kunne være besvær med at tilgå e-mails, rapporterer BBC.

Christopher Rennard, der er medlem af overhuset for De Liberale Demokrater, oplyser på Twitter, at folk, der er nødt til at skrive til ham, bør gøre det på sms.

12. maj blev det britiske hospitalsvæsen, NHS, udsat for et massivt angreb. Det fik computersystemer til at bryde sammen og tvang hospitalerne til at sende patienter hjem.

Angrebet havde global karakter. For i dagene efter, at NHS havde fortalt om, at det havde været udsat for et hackerangreb, så kunne institutioner i over 100 lande fortælle, at ransomware angreb deres elektroniske netværk.

Det giftige program har navnet WannaCry.

Typisk kom der en besked op på den enkelte brugers skærm om at betale et beløb. Hvis ikke, så ville det fjendtlige program rydde harddisken.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx