Af - 09/11-16 16:19

Internettet trygler Michelle Obama: Stil op som præsidentkandidat i 2020Internettet trygler Michelle Obama: Stil op som præsidentkandidat i 2020

Selvom det ikke blev i denne omgang, USA fik deres første kvindelige præsident, lever håbet endnu. I hvert fald på Twitter, hvor mange håber, at Michelle Obama vil rydde op efter Trump.

storybild

Der gik ikke mange minutter, efter nyheden om at Donald Trump bliver USAs kommende præsident, før Twitter begyndte at kvidre om en ny, kvindelig kandidat til præsidentvalget om fire år.

Her er de kendtes reaktioner på Donald Trumps valgsejr
Her er de kendtes reaktioner på Donald Trumps valgsejr

Under #Michelle2020 begyndte fortvivlede amerikanere at give deres mening til kende i håbet om, at den nuværende 'First Lady' ville stille op og rydde op efter Mr. Trumps fremtidige rod.Michelle Obama har dog aldrig selv har sagt, at hun har planer om en politisk karriere på allerhøjeste plan - nok snarere det modsatte - alligevel nærer mange amerikanere stadig et håb om, at hun bliver den første kvinde til at sætte sig som præsident i Det Hvide Hus.

Løkke: Danmark har meget at tabe hvis USA lukker af
Løkke: Danmark har meget at tabe hvis USA lukker af

Ifølge lektor i politisk kommunikation på Københavns Universitet, Klaus Kjøller, er det dog lidt af en ønsketænkning, og som han ser det, er 'Michelle2020' et udtryk for en fortvivlelse blandt de mange skuffede Hillary-vælgere:

- Drømmen om at Michelle Obama om fire år skal stille op, hvilket hun ellers meget militant har afvist at gøre, tror jeg handler om et behov for at samles og mobilisere et håb. Rigtig mange føler lige nu en angst og fortvivlelse over, hvad der er sket, siger Klaus Kjøller til metroxpress.

V-politiker: - Trump er et lys i mørket
V-politiker: - Trump er et lys i mørket

Han understreger, at behovet for at samles lige nu vil være kæmpestort, fordi medier, politiske kommentatorer, vismænd og meningsmålinger alle sammen pegede på en sejr til demokraterne.

- Mange er simpelthen rystet over, hvad der er sket. De havde på ingen måde set det her komme, og derfor er de nødt til at tro på, at der er et håb ude i fremtiden.

Obama flytter ud af Det Hvide Hus: Se familiens nye millionvilla
Obama flytter ud af Det Hvide Hus: Se familiens nye millionvilla

Tilbage i 1956 sang fire fyre fra Liverpool om deres kærlighed til en pige ved navn Michelle. Gad vide om 'The Fab Four' - 60 år før tid - forudså noget omkring det amerikanske valg, som ingen andre vidste!?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx