Af JEPPE ELKJÆR ANDERSEN - 23/03-17 09:36

Udråbt som London-terrorist: Men Trump og co. havde overset meget vigtig detaljeUdråbt som London-terrorist: Men Trump og co. havde overset meget vigtig detalje

Ikke længe efter onsdagens terrorangreb i London havde udspillet sig, kunne flere medier fortælle, at den formodede terrorist var den 41-årige Abu Izzadeen, også kendt som Trevor Brooks. Der var dog det problem, at Abu Izzadeen for tiden sidder i fængsel.

Den store britiske avis The Independent, tv-kanalen Channel 4 og ikke mindst Donald Trumps søn Donald Trump jr. var alle ude og formidle nyheden om, at det skulle være den kendte hadprædikant Abu Izzadeen, som stod bag angrebet, hvor fire personer - fem med angriberen selv - mistede livet og flere blev såret.

STÆRKE BILLEDER: I videoen øverst i artiklen kan man se, hvordan terroristen pløjede gennem fodgængerne.

Det viste sig dog hurtigt ikke at være tilfældet. Efter Channel 4 havde bragt nyheden, som siden blev videreformidlet hos blandt andet The Independent og flere steder på Twitter - hvor eksempelvis Donald Trump jr. retweetede en historie om, at Abu Izzadeen skulle være manden bag angrebet - ringede Abu Izzadeens bror nemlig ind til Channel 4 og fortalte, at det ikke kunne være hans bror, der stod bag angrebet.

Abu Izzadeen sidder nemlig for tiden i fængsel, forklarede broderen.

Det har fået The Independent til at skrive en artikel om, at Abu Izzadeen ikke stod bag angrebet, ligesom at Channel 4 har rettet fejlen.

Donald Trump jr. ser dog ikke ud til at have fortrudt sit retweet af nyheden. Går man ind på den amerikanske præsidentsøns Twitter-profil (BT har besøgt profilen torsdag morgen) kan man fortsat finde retweetet.

Det var dog ikke kun Abu Izzadeens bror, som bekræftede, at den 41-årige sad i fængsel. Også flere journalister kunne verificere oplysningen.

Det gjaldt blandt andet ABC-journalisten Rym Momtaz, der på Twitter fortalte, at hun havde snakket med advokaten for Abu Izzadeen, som kunne fortælle, at hans klient fortsat sad i fængsel.


Ligeledes kunne en BBC-journalist ved navn Dominic Casciani fra flere kilder bekræfte, at Abu Izzadeen ikke kunne stå bag angrebet, da han sidder i fængsel.


Angiveligt skulle britisk politi kende identiteten på personen bag angrebet onsdag. Men Sky News skriver i deres livedækning af sagen, at politiet blot ikke har offentliggjort den afdøde terrorists navn endnu.

Abu Izzadeen sidder for tiden i fængsel med en dom på to år for at have forbrudt sig mod den britiske terrorlovgivning. Han modtog den dom sidste år.

Abu Izzadeen også kendt som Trevor Brooks. Her ses han i en retssal i Budapest, hvor han blev anholdt i 2015, da han rejste uden rejsedokumenter, på trods af han ikke måtte rejse.

Det er ikke første gang, Abu Azzadeen har været i problemer med loven. I 2008 blev han dømt for at have samlet penge ind til terror og for at have opfordret til terror. Men han var altså ikke gerningsmanden i det angreb, som britisk politi har været ude og kalde for terror.

Angrebet i London, der fandt sted på Westminster Bridge, og ved det britiske parlament, hvor en ubevæbnet politibetjent blev knivdræbt af gerningsmanden, kostede fem personer liver inklusiv gerningsmanden selv. Mere end 40 personer skal være kommet til skade i angrebet - flere af dem alvorligt.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

7 tip: Sådan kommer du hosten til livs
bt.dk
Åbent brev: Landstræner var fuld...
bt.dk
Bedemanden Carina oplever det hele...
bt.dk
Politi: Hjertetilfælde skyld i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx