Af - 22/06-17 12:07; Opdateret: 22/06-17 12:33

TV: Her bliver kvinde slået i hovedet, fordi hun har miniskørt på under ramadanenTV: Her bliver kvinde slået i hovedet, fordi hun har miniskørt på under ramadanen

Den tyrkiske mand følte sig provokeret af, kvinden havde miniskørt på under ramadanen.

Et overfald på en kvindelig passager i en bus i Istanbul, har vakt voldsom diskussion i Tyrkiet.

Den 14. juni kørte den tyrkiske studerende Melisa Sağlam i bus i Istanbul, da hun pludselig blev slået i hovedet af en mandlig medpassager, som angiveligt var provokeret af, at den unge kvinde havde en kort nederdel på, mens der var ramadan.

Da hun forsøger at konfrontere ham med overfaldet, skubber han hende og forlader bussen. Det er først da hun sidder grædende på gulvet i bussen, de de to mandlige medpassagerer forsøger at hjælpe hende.

Dansk journalist tog på sexferie i Tyrkiet: Nu bliver hun beskyldt for at være sexturist
Dansk journalist tog på sexferie i Tyrkiet: Nu bliver hun beskyldt for at være sexturist

Ifølge Melisa Sağlam, sagde hendes overfaldsmand 'skammer du dig ikke over at være klædt sådan under ramadanen?' inden han slog hende.

Efter det tyrkiske medie birgun.net offentliggjorde overvågningsvideoen fra bussen, har flere større tyrkiske medier beskrevet hændelsen, hvilket tre dage efter førte til, at manden blev anholdt og afhørt af politiet.

Efter afhøringen blev han løsladt.

Her forklarede han ifølge den tyrkiske avis, Hurriyetdailynews , at 'kvinder der går sådan klædt, rammer hans sensualitet'.

Endnu en dansk skole lukker efter tyrkisk chikane: 'Det er fuldstændig uacceptabelt'
Endnu en dansk skole lukker efter tyrkisk chikane: 'Det er fuldstændig uacceptabelt'

Efter overfaldet har Melisa Sağlam ikke haft overskud til at køre i offentlig transport, og hun føler sig kun sikker, når hun bevæger sig rundt i byen sammen med sin mor.

Hun håber, at tyrkisk politi vil tage sagen alvorligt.

- Mit eneste ønske er, at retsvæsenet giver en passende straf til ham, der angreb mig. Han bør ikke kunne gå frit omkring, når jeg ikke kan, siger hun til den tyrkiske avis Hurriyetdailynews.

Sagen har vakt stor opmærksomhed i Tyrkiet, fordi der tidligere har været store offentlige protester over vold mod kvinder.

I 2015 demonstrerede flere hundrede mænd i skørter, efter et voldtægtsforsøg og drab på en tyrkisk kvinde i en minibus i byen Mersin.


LÆS OGSÅ: Journalist-batalje får Turan til at droppe Tyrkiet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx