Af - 19/03-14 20:07

Fogh raser mod Putin: Det hører ingen steder hjemmeFogh raser mod Putin: Det hører ingen steder hjemme

Anders Fogh raser over Ruslands opførsel på Krim-halvøen, alt imens Ukraine gør klar til at trække sine tropper ud.

storybild

Anders Fogh er mildest talt ikke tilfreds med Vladimir Putins opførsel på Krim. (Billede: Polfoto/MX-montage/arkiv)

Først forlød det, at Ukraine ikke ville trække sine tropper ud, selv om Rusland har gjort krav på Krim-halvøen og hævder, at den ikke længere er en del af Ukraine. Men nu ser det alligevel ud til, at de ukrainske tropper kaster håndklædet i ringen over for nabolandets militære overmagt.

Den fremtrædende sikkerhedsrådgiver Andrij Parubij har således i dag onsdag sagt på en pressekonference, at myndighederne arbejder på en plan, der skal gøre det muligt at trække både ukrainske soldater og deres familier hurtigt og effektivt ud af Krim-halvøen.

Krim: Ukraine giver op over for Putins overmagt
Krim: Ukraine giver op over for Putins overmagt

Udmeldingen kommer oven på en dag, hvor pro-russiske styrker har indtaget den ukrainske flådes hovedkvarter samt yderligere en militærbase efter at Ruslands præsident Putin søndag underskrev et dekret, der gjorde Krim til en del af Rusland.

I Vesten mener en lang række regeringsledere fortsat, at Krim-halvøen retmæssigt hører til Ukraine, men ingen har sat hårdt mod hårdt, og derfor har russerne og deres støtter stille og roligt fået overtaget med halvøen, der ellers har været en del af Ukraine siden Sovjetunionens fald.

Ukraine raser: Russiske skud er en krigsforbrydelse
Ukraine raser: Russiske skud er en krigsforbrydelse

- Den slags opførsel går imod de internationale normer, og hører ingen steder hjemme i det 21. århundrede, rasede NATO's generalsekretær Anders Fogh Rasmussen mod Putin, da han i morges talte på Georgetown University i Washington DC i USA.

FN's generalsekretær Ban Ki-moon skal i morgen mødes med Putin i et forsøg på at opnå en fredelig løsning på Krim-konflikten.

LÆS OGSÅ: Clinton: Putin vil ændre grænser fra Anden Verdenskrig

LÆS OGSÅ: Putin anerkender Krims selvstændighed

LÆS OGSÅ: Ukrainere frygter nu russiske bombardementer af Kijev

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx